Bila bi to sjajna premisa za početak must-see TV serije. Ćeliju u ozloglašenom bruklinskom zatvoru dele jedan od najpoznatijih repera i posrnuli mešetar kripto provenijencije.

Ali ovo nije senzacija sa strimera, već stvarnost: ta klaustrofobična prostorija u ovom trenutku van slobode lišava dva jahača savremene američke apokalipse. Ukoliko Sam Bankman-Fried predstavlja gramzivost špekulantskih Volstrit zveri koje misle da sve što leti može da se strpa u džep, njegov cimer iz ćorke Sean Combs (sa mnogobrojnim iteracijama pripadajućeg didule alijasa) tu je zato što je mantru „seks, droga i hip-hop“ podigao na nivo kriminalne operacije. Budući da je ovo jedini federalni zatvor u Njujorku, gde se procesiraju mnogi slučajevi visokog profila, ovaj dvojac je samo poslednji u dugom nizu poznatih imena koja su prošla kroz kapije te ustanove. Spisak postoji i pod sličnim optužbama kao što je Seanova uključuje i repera R. Kellyja, kao i saučesnicu Jeffreya Epsteina, Ghislaine Maxwell.

Combs se tereti za trgovinu ljudima u svrhe seksualne eksploatacije i reketiranje, što kao neka vrsta krovne optužbe, obuhvata razne stvari, a sve proizilazi iz organizacije „freak off“ zabava, koje su, da citiram optužnicu – bile „raskošno i produkcijski osmišljeni seksualni performansi – zbog kojih su Diddy i ljudi oko njega koristili silu, pretnje silom i prisilu kako bi naterali žrtve da se upuste u produžene seksualne činove sa muškim seksualnim radnicima“. Tužioci tvrde da je Combs zlostavljao i prisiljavao učesnike na seksualne odnose, koje je ponekad snimao i masturbirao tokom tih činova.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 03. OKTOBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 664

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „Le Monde diplomatique“ NA POKLON

LMD 100

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.