Bivši predsednik Barak Obama izaziće da se bori uz Kamalu Haris, sledeće nedelje u Pensilvaniji, grad od izuzetnog značaja po pitanju rezultata izbora, i pomogne joj u predsedničkoj kampanji, naveo je visoki zvaničik Kamaline kampanje.

Prvi u nizu događaj Baraka Obame biće u Pitsburgu, Pensilvanija, koja je i dalje klimava po pitanju izbora između dva kandidata još od kad je Donald Tramp, republikanski kandidat, preživeo pokušaj ubistva u julu, piše Gardijan.

Obama, nakon njegove supruge Mišel Obame, i dalje predstavlja jak stub demokratije u Americi. Njegov povratak u predizbornu kampanju usledio je nakon njegovog zanimljivog govora na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u avgustu, u kome je Kamalu Haris predstavio kao kandidatkinjuu koja gleda u budućnost.

„Ne trebaju nam još četiri godine buke, nesporazuma i haosa“, rekao je Obama na konvenciji u avgustu. „Već smo gledali taj film i svi znamo da je nastavak obično gori. Amerika je spremna za novo poglavlje.”

Haris je bila jedana od prvih Obaminih pristalica kada je pokrenuo dugotrajnu predsedničku kampanju protiv Hilari Klinton 2007. godine.

Kampanja Kamale Haris već uključuje nekoliko bivših zaposlenih iz Obamine predsedničeke kampanje, uključujući stratega Dejvida Ploufa, Stefani Kater – koja je bila zamenik menadžera Obamine kampanje 2012 – i Miča Stjuarta, Obaminog osnovnog stratega za obe kampanje.

Ključ za pobedu u Pensivaniji čini se da su Latinoamerikanci. Kako navodi profesor Pen Stejt, oko 90.000 glasača Latinoamerikanaca su i dalje neodlučni. Čak navodi da bi podrška od strane portorikanskog pevača Bad Bunny imao bi veći uticaj na izbore od Tejlor Svift.

Prema poslednjem proseku anketa Pensilvanije iz štaba Hill/Decision Desk, Haris vodi Trampa za samo 0,9 poena u državi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.