Nakon što su svojim poslednjim albumom Voodoo Beat zatvorili svoju Ezoteričnu trilogiju, pulsko-zagrebački global beat bend nemanja vraća se pred beogradsku publiku i to po prvi put u Zappa bazi, u četvrtak, 17. oktobra, gde će, godinu dana nakon poslednjeg beogradskog koncerta predstaviti svoju novu postavu benda, ali i svoju trilogiju albuma – “Tarot Funk”, “Cosmic Disco” i “Voodoo Beat”!

Spotovi: nemanja – Korzika

nemanja – Voodoo Beat

Aktuelni album “Voodoo Beat”, kojeg bend u poslednjih godinu dana aktivno promoviše nastupima na svim većim festivalima i klubovima u regiji, nosi već specifični egzotični i orijentalni zvuk nemanje koji spaja naizgled nespojive world music žanrove u, ovaj put, intrigantnu tropsko-mediteransku plesnu bombu namenjenu da zadovolji publiku u željnu intrigantnih vrućih afro-kolumbijski ritmova, karipskog daba i tropske egzotike.

Uz Luku Šipetića, Lauru Matijašević i Anu Kovačić, bend je na talasu kreativne energije koje su doneli novi članovi Laura Tandarić i Đuro Dobranić, letnje mesece proveo na regionalnim festivalima u Sloveniji i na Jadranskoj obali, a uoči svirke u Beogradu bend najavljuje i novu klupsku turneju.

Svirke u Beogradu su poseban happening koji se ne zaboravlja tako lako! Pozivam sve da ne propuste gig – postava je nova, materijal je fresh, neke nove stvari su u pripremi! Obećavam vam da za sobom ostavljamo znojne zidove klubova i smajl koji nećete skidati s lica danima”- poručio je frontman benda Luka Šipetić.

Uz beogradsku Zappa bazu, bend nemanja u sklopu svoje turneje za sada najavljuje i nastupe u SKC-u Kragujevac 18. oktobra, osječkom Oxygen klubu 19.oktobra, te u Podgorici, Skoplju i Novom Sadu u novembru.

nemanja je projekt autora i muzičara Luke Šipetića koji se široj javnosti prvi put predstavio 2019. svojim albumom “Tarot Funk”. Spoj plesnog istočnjačkog i anatolijskog funka okupan simbolikom tarota zaintrigirao je publiku, ali i kritiku. Ubrzo je lansiran bend koji je brzo zaokupio pažnju regionalne scene, dok je album poharao regionalne, ali i evropske muzičke liste, čime je potvrdio da nemanjin specifični muzički stil ne poznaje granice.

Intrigantan melting pot raznih world music stilova i konceptualne tematike obavijene misticizmom nastavio se i na drugom albumu “Cosmic Disco” pod uticajem Tibetanske knjige mrtvih i naizgled nespojivih stilova poput cumbije, tajlandskog funka i afro-funka dok poslednji album “Voodoo Beat” donosi za sobom specifičnu konceptualnu priču – reinterpretacija poznatog mita o Orfeju i Euridiki, uz suptilne aluzije na dva kultna filma “Orfej”; (Jean Cocteau, 1950.) i “Crni Orfej” (Marcel Camus, 1959.), te pruža savršeno gradivo za one koji uživaju u konceptualnim albumima u alternativnim žanrovima.

nemanja – Tarot Funk

nemanja – Cosmic Disco

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.