(Beta) – Izraelski ministar odbrane Joav Galant upozorio je danas Iran da bi mogao proći poput Gaze ili Bejruta, ako pokuša da nanese štetu Izraelu.

„Iranci nisu dotakli sposobnosti naših vazduhoplovnih snaga, ni jedan avion nije oštećen, ni jedna eskadrila nije stavljena van funkcije“, saopštio je Galant, misleći na nedavni iranski raketni napad na Izrael.

„Ko god misli da će nas puki pokušaj da nam se nanese šteta odvratiti od preduzimanja akcije trebalo bi da pogleda (naša dostignuća) u Gazi i Bejrutu“, dodao je Galant.

Iran je saopštio da su u raketnom napadu u utorak pogođene dve vazduhoplovne baze Izraela i da je to bio odgovor na ubistvo lidera libanskog Hezbolaha Hasana Nastalaha i iranskog generala Abasa Nilforušana u napadu na Bejrut 27. septembra.

Galant je danas posetio vazduhoplovnu bazu Nevatim u pustinji Negev, pogođenu iranskim raketama.

Ekspert koji analizira satelitske i snimke na društvenim mrežama, rekao je da je baza direktno pogođena 32 puta, prenosi britanski Gardijan.

Galant je izjavio da izraelske vojne operacije nisu poremećene, te da je Izrael snažan i u defanzivi i u ofanzivi i da će to demonstrirati na način, u vreme i na mestu koje odabere.

Iran je u utorak prošle nedelje ispalio oko 180 raketa na Izrael, od kojih je većina presretnuta, kako tvrde izraelski zvaničnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.