Poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je na početku sednice Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o zabrani iskopavanja litijuma i bora, nije bilo nekoliko poslanika opozicije, ali da ih je bilo „mnogo više od broja koji je rekla predsednica parlamenta Ana Brnabić“.

„Izgleda da im je strategija bila da prekinu sednicu i kažu da nema kvoruma i kako je opozicija neodgovorna. Nas je bilo 90, a za kvorum je dovoljno prisustvo 84 poslanika“, rekao je Aleksić za televiziju Nova, komentarišući tvrdnje Brnabić da je na početku sednice bilo samo 67 poslanika.

Sednica Skupštine Srbije nije počela u 10 sati kako je bilo najavljeno, jer nije bilo kvoruma, već sat vremena kasnije, kada je predsednica parlamenta „zamolila“ poslanike vlasti, koji su i u 10 sati bili prisutni u sali, da obezbede kvorum.

Govoreći o predlogu izmena i dopuna Zakona o rudarstvu i geloškim istraživanjima, kojima 86 opozicionih poslanika traži zabranu iskopavanja bora i litijuma, Aleksić je naveo da bi za njega jedini pravi uspeh bio da se taj predlog usvoji u Skupštini Srbije, preneo je NPS u saopštenju.

Sednicu, kako je dodao, svakako vidi kao priliku da se građani, koji nemaju priliku da čuju stručnu javnost i poslanike koji zastupaju takve stavove, upoznaju sa tim šta za Srbiju znači otvaranje rudnika u Jadru i da „shvate da vlast nema nijedan argument zašto to nama uopšte treba i da nema nikakve koristi od tog projekta“. Aleksić smatra da, ako se zakon ne usvoji, „borba mora da se nastavi“, kao i da bi „sigurno polovina poslanika vlasti podržala taj zakon kada ne bi dobili nalog šefa partije“.

„SNS je kriminalni klan i kao u svakom klanu u jednom momentu će početi da se tuku između sebe. Radujem se jer je to dobro za Srbiju da se raspadnu i tuku oko plena koji su nakrali uključujući Gašića, Đukanovića, Vučića, Malog i Anu Brnabić“, ocenio je Aleksić.

Prema njegovim rečima, opozicija im tim zakonom „daje slamku spasa da se odbrane od stranih kapitalista koji žele da čerupaju Srbiju i naša blaga zarad svoje koristi“

Ocenio je i da je 80 odsto građana Srbije protiv iskopavanja litijuma, kao i većina birača SNS i drugih vladajućih stranka, dok je „mali broj onih koji su za taj projekat, jer su neinformisani i prate narativ koji plasiraju državni mediji i tabloidi“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.