DA LI SE SPREMATE ZA UPIS NA FAKULTET U INOSTRANSTVU?

 

ODABERITE FAKULTET I SAZNAJTE ŠTA VAM JE POTREBNO ZA UPIS  –  SAJAM OBRAZOVANJA, EDUFAIR, U HILTONU U BEOGRADU 13. OKTOBRA.

 

Ukoliko želite da studirate u inostranstvu posetite Sajam obrazovanja, EDUFair, koji se održava u hotelu Hilton, u Beogradu 13. oktobra (10-16h). Na jednom mestu biće predstavljeno više od 60 obrazovnih institucija iz oko 15 država Evrope, Amerike i Azije, među kojima su po prvi put Japan, Koreja i Dubai.

 

Studenti, učenici i njihovi roditelji biće u prilici da, u direktnom razgovoru sa predstavnicima obrazovnih institucija i IntegralEdu savetnicima, saznaju više o fakultetima i njihovim programima, stipendijama, kao i potrebnoj dokumentaciji neophodnoj za upis u odabranu obrazovnu ustanovu.  Osim prestižnih univerziteta, biće predstavljene i privatne srednje škole, kao i kursevi jezika u inostranstvu.

 

„IntegralEdu, kao savetnik broj 1 za obrazovanje u inostranstvu, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i partnerstvu sa više od 100 univerziteta, olakšava klijentima proces prijave, uz dodatnu mogućnost posebnih popusta i stipendija“, izjavila je Sofija Jeremić ispred IntegraEdu-a  dodala: „pozivamo sve zainteresovane da se besplatno prijave za učešće na našem sajmu obrazovanja i iskoriste priliku da se povežu sa predstavnicima obrazovnih institucija i našim savetnicima, stručnjacima u oblasti obrazovanja. Prijavu je moguće izvršiti i na samom sajmu.”

 

Osim popusta na određene usluge kao i mogućnost besplatne prijave putem IntegralEdu agencije, ove godine na EDUFair-u biće predstavljeni univerziteti iz Belgije, njih ukupno 18.  Izlagači, takođe, nude brojne pogodnosti – neki od univerziteta iz ponude iz Velike Britanije nude stipendije u iznosu do 5000 funti, kao i mogućnost umanjenja školarine, „Corvinus University“ iz Budimpešte nudi mogućnost potpune stipendije, dok neki od američkih univerziteta do 50%.

 

„Najtraženije destinacije su Velika Britanija, Grčka, Nemačka, Italija i Holandija“, objasnila je Sofija Jeremić ispred IntegralEdu-a, najveće konsultantske organizacije za studiranje u inostranstvu, i pojasnila da se mladi za Veliku Britaniju opredeljuju zbog programa iz oblasti biznisa, menadžmenta i psihologije, da je Grčka popularna zbog povoljnih uslova i kvalitetnih programa iz menadžmenta, IT-a i turizma, dok Nemačka privlači zainteresovane za IT, inženjering i računarstvo, nudeći besplatno ili vrlo povoljno obrazovanje. Italija, kako kaže Sofija: „posebno je atraktivna za one koji se bave dizajnom, arhitekturom i biznisom, dok Holandija, sa svojim inovativnim pristupom i programima na engleskom jeziku, privlači studente iz oblasti IT-a, biznisa i dizajna.“

 

Destinacije poput Koreje, Japana i Dubaija biće predstavljene prvi put na EDUFair-u. Univerziteti iz ovih država postali su traženi zbog programa koji su prilagođeni internacionalnim studentima, stipendijama koje nude, kao i stilu života koji je drugačiji.

 

U ponudi su i letnji kampovi, za učenike uzrasta od 9 do 17 godina, koji su idealna prilika za kombinovanje obrazovanja i zabave. Pored toga, posetioci mogu odabrati i specijalizovane jezičke kurseve u inostranstvu, za polaznike starije od 17 godina, koji predstavljaju svojevrsnu pripremu za buduće akademske i životne izazove.

 

Na EDUFair-u biće organizovani razgovori i predavanja na kojima će zainteresovani moći da saznaju nešto više o iskustvima studiranja u inostranstvu, kao i o novim specijalizovanim programima.

 

 

 

 

Nikola Traživuk, iskusni obrazovni savetnik i Violtea Stepančikova (Violetta Stepanchikova) sa Evropskog Univerziteta za primenjenje nauke (University of Europe for Applied Sciences – UE), kampus Dubai, pružiće „insajderske“ savete o tome kako se najbolje pripremiti za studiranje na egzotičnoj destinaciji, kao i kako iskoristiti prednosti koje ovi fakulteti nude. O važnosti zelene ekonomije govoriće astrofizičarka, Aleksandra Dragović Cockrell, poznata kao AstroAleks na TikToku, koja se nakon letnjih programa za učenje jezika usavršava na doktorskim studijama u Velikoj Britaniji, gde je prethodno završila master. Na sajmu će se održati i panel diskusija o očuvanju mentalnog zdravlja prilikom studiranja u inostranstvu, uz učešće psihoterapeuta Marije Todorović, studenata i IntegralEdu savetnika.

 

EDUFair, koji se održava po 25. put, organizuje IntegralEdu najveća konsultantska agencija za obrazovanje u inostranstvu. Pored savetovanja za upis na inostrane univerzitete i savetovanja za upis u privatne srednje škole i kurseve jezika u inostranstvu, portfolio obuhvata i programe Stažiranja i učeničke razmene u SAD kao i Work and travel. Nakon Beograda, EduFair predstaviće se po prvi put u Nišu 14. oktobra u hotelu Ambasador (16-18h). Zaintersovani će moći da prikupe osnovne informacije o platformi i o programima koje ona nudi.

 

Foto: IntegrarEdu

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.