Koliko je mladost (ne)objektivna? Svačija mladost. I koliko je ona po pravilu romantična?

Možda je u roku službe mladosti da bude i neobjektivna i romantična?Čitam tekst koji mi je poslala AVD i deo u kojem piše o njenim odlascima devedesetih na Buvljak na Novom Beogradu, sa roditeljima.Dok su oni osećali pad oličenu tome što je nekadašnji šoping na Ponte Rosu u doba Jugoslavije zamenjen kupovinom na Buvljaku, njihova ćerka nema predstavu o sunovratu svega i njoj taj odlazaku kupovinu među improvizovanim kabinama predstavlja veselu mladost a šoping samo to gasira. Sećam se i priča mojih nekih starih, sada već pokojnih rođaka, koji su se sa nostalgijom sećali doba odrastanja u selima bez struje.

Ne verujem da je baš svako detinjstvo srećno ali gotovo da sam se sudario danas na kiši sa malom devojčicom iz obližnjeg doma koja je ganjala trotinetu papučama. Hladno je a ona je imala neki srećni izraz lica. Okej, neću preterati pa naći sreću u očima dece u logorima Drugog svetskog rata.

CEO TEKST PROČITAJTE U ROĐENDANSKOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 10. OKTOBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 665

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG NEDELJNIKA DOBIJATE I KNJIGU „ALEN DELON I SRPSKI DOBRI MOMCI“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.