10 godina predanosti i izgradnje mostova između mladih talenata i poslovne zajednice

 

Edukativni jedinstveni program AmChamps koji realizuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham), već 10 godina odgovora na potrebu jačanja kapaciteta mladih talenata i razvijanja kompetencija koje su neophodne u savremenom poslovnom okruženju.

Tokom 10 godina razvoja AmChamps program prošao je kroz različite izazove i danas se sa ponosom može reći da je kroz raličite aktivnosti prošlo ukupno 478 učesnika239 menadžera iz 138 kompanija i 239 studenata sa 32 fakulteta iz 4 grada (Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Sada).

„Decenija AmChamps-a nije samo broj, ona predstavlja godine napornog rada, predanosti i izgradnje mostova između mladih talenata i poslovne zajednice. Ta zajednica je pokretač našeg programa, i razlog zašto AmChamps svake godine postaje sve jači i uspešniji. Ovaj program je dokaz da se uspeh ne meri isključivo individualnim dostignućima, već kolektivnim naporima. Svaki učesnik dao je doprinos ne samo razvoju programa, već i stvaranju nečega što nadilazi profesionalni razvoj – inspiracije, solidarnosti i spremnosti da se pruži podrška mladima na njihovom putu. Naš cilj je da postavimo temelje za ono što nas tek čeka. Pred nama je izazov – kreirati narednih deset godina uspeha i verujemo da ćemo, uz zajednički trud, učiniti narednu deceniju još uspešnijom“, izjavio je Stefan Lazarević, predsednik AmCham-a

Ovaj edukativni program nastavlja sa realizacijom i od januara 2025. otvara novi ciklus za najperspektivnije studente završnih godina fakulteta i mlade menadžere kompanija članica Američke privredne komore. Naredni ciklus biće obogaćen nekim novinama, poput fokusa na upoznavanje sa naprednim tehnologijama.

Više o AmChamps programu

Programa AmChamps je jedinstven po svom konceptu zato što okuplja učesnike iz različitih sektora i oblasti poslovanja, različitih obrazovnih profile, različite generacije i iskustva pod okriljem AmCham-a, uključujući društvene i prirodne nauke. Program spaja generalne direktore kao predavače, mlade menadžere kao mentore, i studente kao mentije, pružajući im priliku da uče jedni od drugih.

Većina studenata se po završetku programa zapošljava u kompanijama članicama AmCham-a, čime program značajno doprinosi njihovom profesionalnom razvoju. Mnogi mentori su zaposlili svoje mentije u svojim kompanijama nakon završetka programa. Ovi uspešni primeri pokazuju kako AmChamps gradi trajne veze između mladih talenata i iskusnih lidera. Troje mladih menadžera, koji su bili polaznici AmChamps programa, danas su generalni direktori velikih kompanija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.