Stvarni efekti jesu vrlo važni jer rakete su nesumnjivo pale u izraelske baze. Možda zaista nisu učinile neke veće štete, delom zato što su se Izraelci potrudili da avioni zbrišu na vreme i ljudi odu u skloništa, a imali su i ratne sreće. Tako to ide kada padnu konvencionalne glave, ali šta bi bilo da se radi o nuklearnoj? Stavka 1 – neke rakete prošle bi kroz izraelski i natovski protivraketni štit; Stavka 2 – pogodile bi bazu ili možda Tel Aviv. Šteta bi bila – potpuna. To predstavlja srž problema jer je aktuelni rat poslednji prednuklearni. Trka sa vremenom se vodi i sat otkucava starinski, tik-tak. Ako Iran projektuje i izradi nuklearnu bombu, lansiraće raketu i svet više neće biti isti.

Izrael ima nuklearno naoružanje i to čitav svet zna. Navodno skladišta sa avijacijskim nuklearnim bombama su u – Navatimu i Tel Nofu. Nisu Iranci nasumice birali baze, istina je da su obe dom vrhunskih borbenih aviona F-35I i F-15I, ali u obe su skladišta posebne namene za račun raketnih jedinica naoružanih projektilima porodice „jerihon“. Navodno Izraelci poseduju rakete interkontinentalnog dometa i avijacijske bombe koje se podvešavaju na nosače F-15I i F-16I.

U bazi Tel Nof su bombe za „petnaestice“, a integracija nuklearnog naoružanja za F-35I je zasada misteriozna tema. Amerikanci su marta 2024. godine potvrdili da su F-35 sertifikovani za primenu novoizrađenih bombi B61 Mod 12. Za saveznike istočno od Atlantskog okeana podrazumeva se da su na listi potencijalnih korisnika tih bombi koje se drže u američkim skladištima, u američkim bazama na stranom tlu. Nema podataka o tome da li se računa i na izraelske avione F-35I, ali do sada oni su uvek imali prednost u prijemu novih rešenja.

CEO TEKST PROČITAJTE U ROĐENDANSKOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 10. OKTOBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 665

UZ SVAKI NOVI BROJ NEDELJNIKA NA POKLON DOBIJATE KNJIGU „ALEN DELON I SRPSKI DOBRI MOMCI“

Alen Delon i srpski dobri momci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.