Goran Tanevski, svoju muzičku karijeru započeo je januara 1985. godine, u grupi Mizar. Prvi album „MIZAR“ izlazi na jesen 1988. godine, a iste godine Goran Tanevski proglašen je najboljim frontmenom i vokalom na prostoru bivše Jugoslavije. Takođe, album „MIZAR“ proglašen je najboljim albumom te godine. Svoj nadolazeći album „ASCEND“ koji će, pod okriljem Menarta, biti objavljen krajem novembra ovog godine, Tanevski najavljuje prvim singlom „Wish a man“!

„U čovekovoj prirodi je da u životu traži srodnu dušu. Na tom putu, većina  udara u hiljadugodišnji zid alijenacije. Instinkt kaže da i dalje tražiš. Inspirisano Diogenovim buretom i svećom, u stvari mi sebe tražimo u ovom svetu. Čovek, ma kakav bio, on je u nama.“ – rekao je Tanevski.

ASCEND je prvi album u okviru trilogije „Sreken sum duri i bez sebe“, podeljene u tri životne etape autora. ASCEND predstavlja mladost u kojoj se mašta sudara sa realnošću, nadajući se da razmišljanja, etika i principi nisu promenjivi. Isključene su iluzije o „brzom životu“ ili nemoralu, verujući da duboko u ljudima  još uvek postoje emocije i želja za sagledavanjem stvarnosti. ASCEND je poruka da uvek verujemo u sebe i da ne dopustimo da nam duh bude zagađen ili da ostari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.