Uz podršku Fondacije Mozzart vredne tate pripremale obroke za učesnike OCR trke na Vrdniku

Tate su važne, tate mogu sve, a zajedno smo „Nepobedivi“ – jasna je poruka koja je poslata sa završne trke Invictus Challenge by Mozzart održane na Fruškoj gori. Borbeni trkači postavili su nove rekorde duž fruškogorskih staza, dok su ih na cilju u glavnoj ulozi kuvara čekale tate – „Tate Novosađani“, koji su pripremali obroke za sve učesnike.

Od ranih jutarnjih sati krčkao se pasulj, pripremala salata, dimile kobasice i spremao specijalitet dana – drpana prasetina. Predstavnici Fondacije „Tate Novosađani“, uz podršku tima „Nepobedivi“, pripremili su više od 1.000 obroka, a Fondacija Mozzart donirala im je 400.000 dinara.

https://www.instagram.com/p/DBJcDqaoe37/

Misija naše fondacije je da omogući bezbrižno detinjstvo svakom detetu, bez obzira na materijalno stanje ili socijalni status roditelja, kao i deci bez roditeljskog staranja. Tu smo da svima pomognemo i podrška Fondacije Mozzart nam je jako značajna, jer na ovaj način zajedno udruženi pomažemo većem broju naših korisnika“, istakao Miroslav Đorđević, iz Fondacije „Tate Novosađani“ čije aktivnosti su na prvom mestu usmerene ka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i institucijama koje se bave zaštitom dece i brigom o porodici na teritoriji Novog Sada.

 

I dok se hrana u kazanu krčkala, OCR trkači su se probijali kroz blato, penjali uz konopce, nosili težak teret duž prepreka postavljenih na obroncima Fruške gore u velikom finalu Invictus Challenge by Fondacija Mozzart. Posle Petrovaradina, Štranda, Kopaonika i Rtnja Mozzartov tim „Nepobedivi“ demonstrirao je nepobedivi mentalitet i fizičku spremnost, kao i timski duh koji prevazilazi sve izazove iz godine u godinu. Uspešno su savladali brojne prepreke duž staza na deset i 19 kilometara. Pozitivna atmosfera po kojoj su ovi događaji poznati nije izostala ni u velikoj završnici, koja je okupila i brojne mališani koji su učestvovali u dečjoj i porodičnoj trci.

OD PETROVARADINA DO FRUŠKE GORE

 

 

Sezona ovogodišnjeg Invictusa otvorena je na Petrovaradinu koji je bio posvećen damama. Fondacija Mozzart je za svaku takmičarku koja je stigla na cilj izdvojila sredstva za Sigurnu kuću u Novom Sadu, a u ukupnom skoru na kraju je donirano 400.000 dinara. Hrabri tim se potom u junu preselio na najlepšu novosadsku plažu, gde je organizovana i trka za mališane. Za svako dete koje je uspešno istrčalo specijalni poligon Fondacija Mozzart donirala je sredstva, a ukupno je prikupljeno 300.000 dinara za Dečje selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici. Takmičari su uspešno savladali i brojne prepreke na Kopaoniku i Rtnju gde je održan noćni i dnevni uspon.

 

Foto: Touch N touch produkcija

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.