Kompanija Nestlé Srbija nedavno je svečano obeležila početak rada nove proizvodne linije brenda THOMY u fabrici u Surčinu. Nova dojpak linija će više nego udvostručiti kapacitet proizvodnje — sa 40 na 100 kesica u minuti. Ova inovacija omogućava kompaniji da nastavi sa ispunjavanjem svoje misije, a to je isporuka proizvoda vrhunskog kvaliteta širom Srbije i regiona. Za „ukus sreće“, epitet koji stoji uz čuveni THOMY, zaslužno je nekoliko ključnih faktora.

DOMAĆI SUNCOKRET IZ REGENERATIVNE POLJOPRIVREDE

THOMY majonez, koji se proizvodi od 2013. godine u Surčinu, a deo je Nestlé asortimana više od pola veka, postao je globalno priznat brend zahvaljujući pažljivom izboru sirovina. Ovaj brend je već decenijama jedan od najvoljenijih u regionu, a njegov uspeh produkt je pažljivo koordinisanih procesa — od polja suncokreta do proizvodnih linija. Osim toga, kako u program regenerativne poljoprivrede kompanije Nestlé uključeni domaći uzgajivači suncokreta, deo suncokretovog ulja za proizvodnju THOMY asortimana potiče iz regenerativnih izvora.

Takođe, Nestlé aktivno nastavlja da podržava lokalne proizvođače u prelasku na regenerativnu poljoprivredu, i to na 3.510 hektara, za šta je ove godine kompanija izdvojila 564 hiljade evra.

ODRŽIVE PRAKSE U POLJOPRIVREDI

Renata Matusinović, izvršna direktorka kategorije hrane za jugoistočni region u kompaniji Nestlé, kao najvažniji element uspeha kompanije, zajedno sa brendom THOMY, ističe primenu održivijih praksi proizvodnje i saradnju sa lokalnim proizvođačima.

„Potrošači u Srbiji prepoznaju kvalitet i trajno opredeljenje ka održivosti, što im omogućava da biraju brendove koji se proizvode u skladu sa njihovim vrednostima. Program regenerativne poljoprivrede podrazumeva blisku saradnju sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, sa ciljem obezbeđivanja zdravlja i plodnosti zemlje za buduće generacije. Kroz primenu održivih praksi, kao što su plitko oranje, pošumljavanje, korišćenje organskog đubriva i pokrovnih useva, Nestlé pomaže u smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte i očuvanju biodiverziteta“, objašnjava ona.

Kompanija takođe koristi napredne tehnologije kako bi smanjila svoj ekološki otisak. Ambiciozni cilj Zero Waste to Landfill osigurava da nijedan komad otpada ne završi na deponijama. U novim fabrikama u Surčinu upotrebljeno je 1.150 kvadratnih metara izolacionih ploča napravljenih od reciklirane ambalaže Nestlé proizvoda, čime se dokazuje da cirkularna ekonomija može biti integralni deo savremene prehrambene proizvodnje. U obe fabrike koristi se energija iz obnovljivih izvora, a postrojenje za prečišćavanje vode tretira vodu iz proizvodnje i vraća je čistu u prirodu Srbije.

ČVRSTA VEZA AMBASADORA I BRENDA KAO RECEPT ZA USPEH

„Naša misija nije samo proizvodnja kvalitetne hrane, već i briga o zajednici i planeti. Ono što simboliše i karakteriše naš brend, a to su ukus sreće, briga o zajednici i životnoj sredini, održivost i prirodni, a pre svega domaći, lokalni sastojci, prepoznali smo kao vrednosti koje delimo sa Bogdanom Bogdanovićem, kapitenom košarkaške reprezentacije Srbije koji je ambasador brenda THOMY“, istakla je Renata Matusinović osvrnuvši se i na nedavnu posetu slavnog košarkaša Nestlé fabrici u Surčinu.

„Videli smo u njemu lidera, neupitnu i snažnu ljubav prema zemlji, kao i odgovornost, što su vrednosti iza kojih stoji i naš brend i zajedničkom posvećenošću smo ostvarili saradnju na koju smo izuzetno ponosni. Na kraju, činjenicu da je svetski poznat, čak i obožavan, videli smo kao još jednu vezu između Bogdana i našeg brenda i zaista smo mu beskrajno zahvalni što je izabrao THOMY“, naglasila je Renata Matusinović.

Ukratko, posvećenost kompanije Nestlé održivim praksama i saradnji sa lokalnim zajednicama ne samo da osigurava vrhunski kvalitet proizvoda, već i doprinosi zdravlju planete. Kroz kontinuirane inovacije i podršku lokalnim proizvođačima, ali i pravi odabir saradnika, THOMY ostaje sinonim za održivost, izuzetnost i zajednički napredak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.