Samit Centralno-istočno evropskih antidoping organizacija (CEEADS) u organizaciji Antidoping agencije Republike Srbije, a uz podršku Ministarstva sporta svečano je otvoren na Belom dvoru. Na Samitu učestvuju antidoping eksperti iz 27 nacionalnih antidoping organizacija zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i predstavnici Svetske antidoping agencije. Samitu prisustvuje i predsednik Svetske antidoping agencije gospodin Witold Banka, što potvrđuje značaj Srbije i Beograda na međunarodnoj sportskoj mapi. 

„Primarni cilj ovog Samita je podizanje antidoping standarda u Centralnoj i Istočnoj Evropi, intenziviranje saradnje radi stvaranja nove dinamike i povećanje značaja regiona. Pored toga, cilj je da se ohrabre sve zemlje u regionu da uspostave jedinstvenu antidoping politiku na evropskom i globalnom nivou. Ovaj vid saradnje će podržati efikasnu implementaciju nacionalnih antidoping programa, obezbediti poštovanje standarda i podržati Antidoping konvenciju Saveta Evrope i Međunarodnu konvenciju protiv dopinga u sportu UNESCO-a“ – prof. dr Milica Vukašinović Vesić, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije.

„Dok se ujedinjujemo u našoj zajedničkoj misiji, želim da istaknem veliki značaj rada Antidoping agencija Centralne i istočne Evrope. Zajedničko angažovanje na ovako važnom pitanju je ključni element za uspeh, ne samo zemalja koje su danas prisutne, već i za budućnost čistog sporta na globalnom nivou. Poslednjih meseci i godina,videli smo da ovaj deo Evrope dobija sve više na kredibilitetu. Podrška koju WADA dobija od Antidoping agencije Republike Srbije je izuzetna i za svaku pohvalu. Tim Srbije je posvećen, sve uticajniji u svetskim okvirima i predstavlja inspiraciju za sve“ – Witold Banka, predsednik Svetske Antidoping agencije (WADA)

Srbija raste i napreduje u svim segmentima društvenog i sportskog života, a Antidoping agencija Republike Srbije je izuzetan primer uspešnosti, angažovanosti i posvećenosti u radu. Istakao bih da je Republika Srbija potpisnica Međunarodne konvencije protiv dopinga u sportu iz 2005. godine. Takođe je u potpunosti stvorila uslove za ispunjavanje obaveza iz ove konvencije, prvenstveno donošenjem nacionalnog zakonodavstva, a zatim i stvaranjem i konstantnim unapređivanjem uslova za borbu protiv dopinga u sportu” – Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.