Lijam Pejn, bivši član popularnog boj benda One Direction, preminuo je u 31. godini.

Pejn je preminuo nakon pada iz hotelske sobe u luksuznom delu Buenos Ajresa, u kvartu Palermo, poznatom po sofisticiranim restoranima, galerijama i glamuroznim zdanjima.

Pevač je bio gost hotela „Cas Sur“, gde je, prema navodima svedoka, boravio poslednja dva, tri dana. Pad se dogodio nešto posle 17 časova po lokalnom vremenu, a kako prenose lokalni mediji, osoblje hotela pozvalo je policiju neposredno pre nesreće, prijavivši da je gost pokazivao znakove agresivnog ponašanja.

„Bilo je jasno da se nešto čudno dešava“, izjavio je jedan od zaposlenih u hotelu za lokalne novine, objašnjavajući da su prethodno čuli kako Pejn razbija stvari po sobi i lomi svoj laptop. Policijski izvori navode da je osoblje izrazilo zabrinutost da bi Pejn mogao biti pod uticajem alkohola ili droge. Tokom poziva, recepcioneri su napomenuli da je situacija postala toliko ozbiljna da „nisu sigurni da li je njegov život u opasnosti“ i zamolili su policiju da što pre pošalje nekoga.

Kada su lekari i policija stigli na lice mesta, mogli su  samo da konstatuje da je pevač preminuo. Prema rečima Pabla Poličikija, iz Ministarstva bezbednosti Buenos Ajresa, policajac koji je ušao u hotel čuo je jak tresak iz dvorišta zgrade. Ubrzo je postalo jasno da je Pejn pao sa balkona svoje sobe koja se nalazila na trećem spratu. „Nažalost, nije bilo spasa,“ izjavio je Alberto Krešenti, šef hitne medicinske pomoći. Trenutno je u toku istraga koja bi trebala da otkrije tačne okolnosti nesreće, dok se očekuju i rezultati obdukcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liam Payne (@liampayne)

Ko je bio Lijam Pejn

Lijam Pejn, rođen 29. avgusta 1993. godine u Vulverhemptonu, u Ujedinjenom Kraljesvstvu, odrastao je kao najmlađi od troje dece u porodici Pejn. Njegovo detinjstvo obeleženo je upornom borbom sa zdravstvenim problemima, budući da je kao beba imao ozbiljne komplikacije zbog disfunkcije bubrega. Uprkos tome, još kao mali pokazivao je strast prema muzici i sceni, a prvi korak ka slavi načinio je sa samo 14 godina, kada se prijavio za britansko muzičko takmičenje The X Factor 2008. godine. Iako nije uspeo da dođe do finala, vratio se na takmičenje dve godine kasnije, što će se ispostaviti kao prekretnica u njegovom životu.

Godine 2010., sudije takmičenja spojile su ga sa još četiri talentovana mladića – Harijem Stajlsom, Najlom Horanom, Luisom Tomlinsonom i Zejnom Malikom, formirajući bend One Direction. Ono što je počelo kao eksperiment britanske muzičke industrije ubrzo je postalo globalni fenomen. Milioni tinejdžera širom sveta zaljubili su se u pesme poput What Makes You Beautiful i Story of My Life, dok se za koncerte One Directiona uvek tražila karta više jer su postajali događaji za pamćenje, ispunjen nesvakidašnjom energijom i euforijom.

 

One Direction je obeležio muzičku scenu prve polovine 2010-ih, prodavši preko 70 miliona albuma širom sveta i osvajajući brojne prestižne muzičke nagrade. Bend je odlikovao ne samo po hitovima koji su postajali himne jedne generacije, već i po prisnosti koju su njegovi članovi delili sa svojim obožavaocima. Pejn je važio za staloženog i odgovornog člana grupe, često se pojavljujući kao tiha podrška drugovima iz benda u teškim trenucima.

 

Ipak, godine slave i beskrajnog pritiska polako su uzimale danak. Nakon što je bend odlučio da napravi pauzu 2015. godine, Pejn je krenuo u solo karijeru, ali iza svetla reflektora borio se sa mnogim unutrašnjim demonima.

Njegov prvi singl Strip That Down, iz 2017. godine, ostvario je veliki komercijalni uspeh, ali njegov lični život bio je daleko od blistavog. U intervjuima je iskreno govorio o borbi sa depresijom i alkoholizmom, naglašavajući koliko mu je teško palo balansiranje između slave i privatnog života.

 

Poslednjih godina, Pejn se često povlačio iz javnosti, tražeći mir i stabilnost. Iako su obožavaoci nastavili da prate svaki njegov korak, postajalo je sve očiglednije da on vodi unutrašnju bitku sa kojom se nije lako nositi. Njegova smrt šokirala je i njegove najbliže saradnike.

Ranije ove nedelje pojavile su se optužbe bivše verenice Lijama Pejna, Maje Henri, u kojima je tvrdila da ju je Lijam napustio nakon što ju je zamolio da prekine trudnoću. Njeni advokati su navodno pokušavali da mu uruče nalog za prekid komunikacije, kako bi ga sprečili da je dalje kontaktira.

Međutim, nakon što se proširila vest o Pejnovoj smrti, krenuo je medijski linč na njegovu bivšu verenicu, a komentari na društvenim mrežama, ispod njenih objava poput „Nadam se da si sada srećna“, „Ti si kriva za sve“, ne prestaju da se nižu.

Liam Pejn  je bio simbol generacije koja je odrasla uz njegove pesme, osoba koja je nosila breme slave.

Fanovi širom sveta nastavljaju da se opraštaju od pevača na društvenim mrežama, ostavljajući emotivne poruke u kojima se prisećaju svih trenutaka koje su delili kroz muziku. Hoteli „Cas Sur“ u Buenos Ajresu na kratko je pretvoren u memorijalno mesto, gde obožavaoci ostavljaju cveće, sveće i poruke. „Otišao je prerano,“ piše na jednom transparentu, „Ali pesme koje je stvorio žive zauvek.“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.