Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo je ostavku, saznaje Danas.

U obrazloženju predsednici Skupštine Loznice Mileni Manojlović-Knežević napisao je da ostavku podnosi iz zdravstvenih i porodičnih razloga. Datum na dokumentu ostavke koji je Danas dobio, je 5. avgust.

To za Danas potvrđuje Dragan Pajić, odbornik grupe građana Smelo u Loznica koji kaže da je ta grupa 16. avgusta imala tu informaciju, ali da je ostavka zavedena u opštini tek 10. oktobra.

Na pitanje šta će se dalje dešavati u tom gradu koji je u centru pažnje zbog protesta ekoloških organizacija protiv projekta Rio Tinto, odgovara da to znači da će Skupština Loznice morati da zaseda 25. oktobra budući da je poslednja sednica bila još 25. jula.

„Verovatno će se ići na to da ostavka gradonačelnika znači i prestanak mandata i ostalih na čelu Grada i ići će se na izbor novog gradonačelnika na toj sednici, možda. Oni su verovatno procenjivali da li treba ići na izbore ili ne. Njima je mali manevarski prostor kada je reč o izboru novog prvog čoveka Loznice i svodi se na dve-tri osobe na koje mogu računati“, naveo je Pajić.

Upitan šta to znači za projekat Rio Tinta i usvajanje Prostornog plana što se očekivalo, odgovorio je da će se u Skupštini najpre ići na izbor novog rukovodstva, pa tek onda dalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.