Danas je u Novom Sadu svečano otvoren Sajam sporta i omladine, koji se održava na Novosadskom sajmu pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na svečanom otvaranju, prisutnima se obratio ministar sporta Zoran Gajić, koji je istakao značaj ovog događaja za razvoj sporta u Srbiji, ali i za ujedinjenje sportskog sistema naše zemlje: „Kada se dođe u Novi Sad oseti se miris fizičkog vežbanja, sporta, oseti se ukus šampiona, velikih šampiona, kako u kolektivnim tako i u individualnim sportovima. Ovo je grad koji ima veoma razvijenu infrastrukturu i istoriju vežbanja i takmičenja, tako da nimalo ne čudi kada se vidi sve ovo. Ovde pored mene kao predstavnika Vlade Srbije koji smo najodgovorniji po definiciji za srpski sport i srpsku fizičku kulturu, nalazi se i predstavnik Olimpijskog komiteta, predstavnici Paraolimpijskog komiteta, predsednik sportskog Saveza Srbije, nalaze se predstavnici i ljudi u Pokrajinskoj vladi zaduženi za sport, u Gradskoj vladi zaduženi za sport. Dakle, smo svi jedno kada je razvoj i dobrobit sporta i dobrobit zemlje Srbije u pitanju. Želim svima nama koji smo ovde, da odavde izađemo motivisaniji i orniji za još bolji rad za dobrobit srpskog sporta.“

U okviru Sajma, mladi će imati priliku da se takmiče u raznim sportskim aktivnostima, kao što su tekbol, stoni fudbal, pikado, i video igrice u gejming zoni. Takođe, na raspolaganju su i brojni sportovi sa loptom – košarka, odbojka, rukomet, fudbal, stoni tenis, atletika, boks, karate, džudo, rvanje, šah, golf, mačevanje, streličarstvo, gimnastika i ritmička gimnastika, moderni ples, kao i promocije sportova poput skijanja, plivanja, vaterpola, hokeja, planinarenja, ragbija, veslanja i drugih.

Sajam sporta i omladine pružiće jedinstvenu priliku da mladi, ali i stariji aktivno učestvuju u sportskim i edukativnim programima, te da se inspirišu vrednostima sporta koje su od ključnog značaja za društvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.