Muzička legenda i devetostruki dobitnik GRAMMY nagrade Ringo Starr objavio je singl „Time On My Hands“ i najavio country album „Look Up“, koji je nastao u saradnji sa T Bone Burnett-om. Ova zapanjujuća saradnja donosi 11 originalnih pesama, snimljenih u studijima u Nešvilu i Los Anđelesu.

Ringo Starr peva i svira bubnjeve na svim numerama i napisao je poslednju pesmu na albumu – „Thankful“, na kojoj mu se pridružuje Alison KraussT Bone Burnett je u produkciju albuma uključio neke od Nešvilovih najvećih talenata, kao što su Billy Strings, Larkin Poe, Lucius i Molly Tuttle.

Ringova životna ljubav prema country muzici je vrlo očigledna i često slavljena tokom njegove legendarne karijere. Izveo je i napisao brojne country numere tokom godina sa The Beatles-ima („Act Naturally“, „What Goes On“, „Don’t Pass Me By“), kao i u ranijim saradnjama sa Rory Storm and The Hurricanes, a 1970. je izdao svoj solo country album, „Beaucoups of Blues“. Njegova zaljubljenost u ovaj žanr ga je još kao tinejdžera navela u pokušaj preseljenja iz Londona u Teksas, nakon što je saznao da Lightnin’ Hopkins živi u Hjustonu.

„Oduvek sam voleo country muziku. Kada sam pitao T Bone-a da mi napiše pesmu, nisam ni razmišljao tada da će to biti country pesma – ali naravno, jeste bila, i bila je predivna“ priseća se Ringo. „U to vreme sam pravio EP i pomislio sam da uradim jedan u tom žanru, ali kada mi je doneo devet pesama znao sam da to mora postati album! Jako mi je drago što smo to uradili. Želim da se zahvalim i pošaljem mir i ljubav T Bone-u i svim velikim muzičarima koji su mi pomogli da snimim ovo izdanje. Bilo je pravo zadovoljstvo stvarati album, a nadam se da će biti zadovoljstvo i slušati ga“.

„Volim Starr-a i način njegovog sviranja i pevanja, kao i njegovu estetiku, otkad mogu da se setim.“ Izjavljuje Burnett. „On je promenio način na koji je svaki bubnjar posle njega svirao, sa njegovim inventivnim pristupom instrumentu. Uvek je fantastično pevao rockabilly, a umeo je i da slama srca pevajući balade. Dobiti priliku da stvaram muziku sa njim je bilo nešto kao ostvarenje 60-godišnjeg sna. Ništa od stvari koje sam postigao tokom svoje karijere se ne bi dogodile da nije bilo njega i njegovog benda. Pored drugih stvari, ovaj album je moj način da izrazim zahvalnost za sve ono što mi je pružio“.

Muzičarev novi album nastao je nakon slučajnog susreta sa T Bone Burnett-om u Los Anđelesu 2022. godine, kada ga je Ringo Starr pitao da mu napiše pesmu za EP koji je snimao u tom trenutku. Shvativši zadatak vrlo ozbiljno, Burnett se vratio sa devet pesama u country maniru i nadahnuo Ringa da krene na put ka albumu „Look Up“ – njegovom prvom country projektu nakon više od 50 godina i njegovom prvom full-length albumu od 2019. godine.

Ringo Starr je dva puta ušao u Rock and Roll Hall of Fame – prvo kao član sastava The Beatles, a zatim i kao solo muzičar. Dobitnik je devet GRAMMY nagrada, glumio je u više od 15 filmova, dobio Oskara i bio nominovan za Emmy nagradu. Ringo je takođe i vizuelni umetnik sa brojnim izložbama iza sebe, a njegov rad „Peace Sculpture“ je na stalnoj postavci u Beverly Hills parku. U 2022. godini je dobio počasni doktorat na Berklee koledžu, ušao u Musicians Hall of Fame sa Joe Chambers Musicians Legacy nagradom.

Izdanje „Time On My Hands“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

https://umrs.lnk.to/RingoStarrTimeOnMyHands

Kompletan press kit sa fotografijama dostupan je na linku:

https://umusic.box.com/v/ringo-starr-time-on-my-hands

U slučaju da već niste, preuzmite svoj Play Mpe Player sa adrese – http://goplay.plaympe.com/en/download.php

Username je vaša e-mail adresa, a ukoliko se ne sećate svoje šifre, možete je ponovo zatražiti klikom ovde.

Universal Music Serbia

www.universalmusic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.