Kamala Haris iskoristila je jučerašnji miting u Mičigenu kako bi skrenula pažnju na to da Donald Tramp u poslednje vreme otkazuje medijske, postavljajući pitanje da li je zapravo sposoban za drugi predsednički mandat, ukoliko ga birači u novembru izaberu umesto nje.

„Ako ne može da se nosi sa naporima izborne kampanje, da li je sposoban da obavlja posao?“ upitala je potpredsednica iz redova demokrata, govoreći o 78-godišnjem Trampu pred okupljenima. „Tramp nije sposoban za tu funkciju“, objasnila je ona.

I Haris i njen republikanski protivnik bili su u Mičigenu u pokušaju da pridobiju podršku u jednoj od ključnih država k oja bi mogla odlučiti ishod izbora 5. novembra. Ankete sugerišu da su Mičigen, zajedno sa Pensilvanijom i Viskonsinom, i dalje otvorene opcije za oba kandidata u završnici kampanje kao i to da je ishod još uvek veoma neizvestan.

„Ovo je mesto koje će odlučiti izbore“ izjavila je demokratska kongresmenka Hilari Šolten pred početak mitinga.

Neki prisutni su isticali da im je pristup abortusu glavna i najbitnija tema. Haris se zalaže za očuvanje prava na abortus, dok je Trampova administracija doprinela ukidanju tih prava na federalnom nivou 2022. godine.

„Bilo bi lepo da ponovo imam kontrolu nad svojim telom, pa ću onda razmisliti o drugoj strani,“ rekla je Kim Ozborn, žena koja je prisustvovala mitingu.

Guvernerka Mičigena, Gričen Vitmer, takođe se obratila prisutnima, ističući koliko je važna uloga Mičigena na izborima.

„Vi ćete biti ti koji ćete povesti našu zemlju napred,“ rekla je, pozivajući glasače da podrže Haris u njenom pohodu ka Beloj kući, piše Gardijan.

Prisutnima se obratio i bivši republikanac Ričard Bandstra, koji je rekao da je došao da čuje poruku nade i da se bori za najvažniji cilj ovih izbora – očuvanje američke demokratije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.