Stranka Dveri ocenila je danas da prvo treba sagraditi novi most, pustiti ga u saobraćaj i time rešiti saobraćajni kolaps u Beogradu, pa tek nakon toga videti šta je najbolje rešenje za Stari savski most.

Gradska organizacija Dveri iz Beograda u saopštenju je zatražila da se Stari savski most sačuva i bude u upotrebi kao i do sada, sve dok se ne izgradi novi, a da se nakon izgradnje novog, Stari savski most rekonstruiše i pretvori u pešačku zonu, kao i za potrebe biciklističke staze.

„Preko Starog savskog mosta dnevno pređe preko 30.000 vozila i postavlja se logično pitanje gde će se ta vozila preusmeriti i na koje mostove u već svakodnevnom saobraćajnom kolpasu, ako se ukloni postojeći most. Svi mi koji živimo u Beogradu ili smo tu nekim poslom znamo da je prelazak preko Save u špicu katastrofalan i da ponekad traje i više sati“, stoji u saopštenju.

Navodi se i da je nezamisliva situacija u kojoj se „tri godine ili duže gradi novi most, a da se stari odmah ukloni“.

„Na to nas upozorava činjenica da je sa Goranom Vesićem kao ministrom svaki rok za izgradnju biti probijen. Pored toga, kada se saobraćaj preusmeri na već preopterećene Brankov most i Gazelu, tek će nastati ogromni saobraćajni kolaps. Nigde u svetu se mostovi ne ruše pre nego što se obezbedi kvalitetnija alternativa“, piše u saopštenju.

Stranka Dveri pozvala je Beograđane na današnji protest koji će biti održan Platou ispred Filozofskog fakulteta u 17 sati, gde će biti saopšten plan za očuvanje, zaštitu i obnovu Starog savskog mosta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.