The Cure su istorija, ne samo gotik žanra, već su ogroman bend koji je 2018. imao antologijski koncert u londonskom Hajd parku, lokaciji gde se „izmere“ najveće zvezde od Rolingstonsa do Tejlor Svift. The Cure su i preko 30 miliona prodatih nosača zvuka. The Cure su 2019. ušli u Rock And Roll Hall of Fame.

Prvi uspeh je singl „Killing an Arab“ sa osvrtom na „Stranca“ Albera Kamija. Danas su oni retki „preživeli“ a veliki proizvod iz osamdesetih godina začet u nekoj nekomercijalnoj početnoj tački karijere koja je ubrzo postala više nego uspešna. Kada razmišljam o bendu The Cure, setim se njihovog koncerta na Exitu pre neku godinu kada sam tokom pljuska sreo Dejvida V. iz Vimbldona koji mi je rekao: „Gledao sam ih pre dvadeset godina i padala je kiša kao i danas.“ Ove 2024. i nakon 16 godina pauze objavili su novi singl „Alone“ koji najavljuje novi album „Songs of a Lost World“, čiji je izlazak najavljen za 1. novembar, a o njemu upravo priča frontmen i kompozitor benda Robert Smit.

***

Kada ste zvanično počeli da radite na ovom albumu?

Postoje različiti trenuci kada sam pomislio „Da, pravićemo novi album“, ali iz raznih razloga, ideja bi bila odložena. Zbog toga, nisam siguran kada smo tačno počeli. Ipak, bilo je nekoliko ključnih trenutaka – kada znaš koja će biti prva pesma, a koja poslednja, album je već napola gotov. To su ključne tačke za album. Sećam se tih trenutaka i tada sam pomislio „Da, definitivno ćemo napraviti novi album“. Verovatno je to bilo 2016. i 2017, pripremao sam se za 40. godišnjicu benda i mislio da bi novi album bio sjajan način da to obeležimo. Kako to obično biva, život mi je poremetio planove i album nije bio završen. Ispostavilo se da je to možda i bilo dobro, jer pesme koje smo planirali da snimimo 2017. nisu iste one koje smo na kraju snimili 2019.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 24. OKTOBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.