Dom Jevrema Grujića, Svetogorska 17, ove jeseni opet otvara vrata „Tajnog vrta“, u petak 25. oktobra u 20 časova. Kroz najlepše gradske pesme centralnog Balkana, svojim predivnim glasom provešće vas mlada vokalna solistkinja i kompozitorka, Jana Rančić.

Jana Rančić, osnovne i master studije kompozicijd završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao kompozitorka delovala je na polju pozorišne muzike u sklopu Narodnog pozorišta. Glasom je obogatila kao vokalna solistkinja nastupala je na svim većim scenama u Beogradu. Posvećena je istraživanju i promovisanju balkanske tradicije.

Projekat Balkanki salon je sastav koji čine dva mlada umetnika posvećena očuvanju i promociji balkanske tradicije i muzike. Repertoar koji se izvodi, baziran je na staroj balkanskoj gradskoj pesmi. Kroz inovativnu interpretaciju prenose se dublje poruke koje kriju i sama poezija i već postojeća melodija. Jedno od najbitnijih pitanja koje se postavlja u okviru procesa jeste: koja je to duboka spona između autora/lirskog subjekta, teksta i muzike; na koji način su povezani tako jako? Kroz prizmu mladih umova, odraslih u urbanoj sredini ovaj muzički narativ dobija novu dimenziju i sveže čitanje. Korišćenje zaboravljene literature, starih pisanih dokumenata i svedočanstava, video i audio zapisa pomaže u procesu kreiranja ovako nesvakidašnjeg koncepta. Svaku pesmu sastav tretira kao mali pozorišni komad i uz pomoć svojih instrumenata interpretira individualno shvatanje koje se sintetiše u krajnji proizvod

Od pesme do pesme, putovaćemo po gradovima, upoznavati vrstama cveća i uživati u legendama vezanih za njih koje se kriju u gradskim pesmama.

Karte za koncert možete kupiti putem Tickets.rs online i uživo na njihovim prodajnim mestima ili na ulazu u muzej Dom Jevrema Grujića.

 

Događaj: Koncert „Balkanki salon – Tajni vrt“

Datum: petak, 25. oktobar

Vreme: 20 časova

Dom Jevrema Grujića

Svetogorska 17

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.