Suđenje Majku Džefrius, bivšem dugogodišnjem izvršnom direktoru kompanije Abercrombie & Fitch, biće organizovano u petak po optužbama za  vođenje prostitucije i međunarodnu trgovinu ljudima, piše Gardijan.

Očekuje se da će Džefris , koji je vodio kompaniju od 1992. do 2014. godine, izjasniti o 16 krivičnih prijava pre saveznog sudije u Njujorku.

Njegov zaposleni Džejms Džejkobson takođe će se izjasniti o krivici. Džefrisov partner Metju Smit, dvojni američko-britanski državljanin, kome je određen pritvor izjasniće se nakon njih. Obojica se suočavaju sa istim optužbama kao i Džefris.

Tužioci su rekli da su krivična dela za koja se terete Majk Džefris, Džejms Sžejkobs i Metju Smit trajala od 2008. do 2015. godine.

Navedeno je da je Džejkobson delovao kao regrutator, plaćao muškarce da imaju seksualne odnose sa njim, a zatim bi birao ko će biti plaćen da putuje na Menhetn, Hemptons i u ostale zemalja širom sveta gde bi bili primorani na seksualne odnose sa Džefrisom i Smitom.

Žrtve su navođene da veruju da bi njihovi napori mogli da ih dovedu do manekenskih poslova, ali prava svrha šeme je bila da ispuni Džefrisove i Smitove seksualne želje bez narušavanja Džefrisove reputacije, rekli su tužioci.

Prema optužnici, žrtve su bile primorane da konzumiraju alkohol, vijagru i miorelaksante; koristiti seksualne igračke; i vrše seksualne radnje protiv svoje volje. Od njih se takođe tražilo da potpišu sporazum o tajnosti podataka, navodi se u optužnici. Desetine muškaraca su žrtve, uključujući 15 identifikovanih u optužnici, rekli su tužioci.

Svakom optuženom preti kazna od 15 godina do doživotnog zatvora ako je osuđen za trgovinu ljudima i do 20 godina zatvora ako je osuđen za međudržavnu prostituciju.

Kompanija Aberkrombi je takođe tužena, ali je negirala da zna za Džefrisovo navodno nedolično ponašanje. Kompanija sa sedištem u Nju Albaniju, Ohajo, nije optužena u krivičnom predmetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.