Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da je samit BRIKS-a „probudio nadu“ i da su se na tom događaju okupili predstavnici slobodnih zemalja.

On je gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS) kazao da je delegacija Srbije dočekana u Kazanju sa „velikom radošću i gostoprimstvom“.

„BRIKS je skup slobodnih zemalja i slobodnih ljudi. Nije formiran po princibu bliskosti granica kao EU, već po bliskosti sistema vrednosti, to je ono u čemu Srbija želi da učestvuje“, kazao je Vulin.

On je rekao da je u Rusiji bio među prijateljima, a da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za to vreme vodio „teške razgovore“ u Beogradu.

Vulin je kazao da predsednik Rusije Vladimirom Putinom razume srpsku poziciju i ceni njenu hrabrost jer nije uvela sankcije toj zemlji.

„S Putinom sam razgovarao o situaciji u svetu i o tome kako da se naši odnosi poboljšaju. Mi jedini u Evropi nismo uveli snankcije Rusiji. Putin to jako ceni. Oko Srbije su sve članice NATO pakta, nije to laka pozicija“, naveo je Vulin.

On je rekao i da zemlje koje čine BRIKS, ne uslovljavaju Srbiju ni oko čega i da će zahvaljujući Rusiji u njoj biti dovoljno gasa ove zime.

Samit grupe BRIKS u ruskom gradu Kazanju održan je od 22. do 24. oktobra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.