Ovo je priča o mladoj ženi koja istražuje svet – pitanjima, osećanjima, telom, pa i stomakom. Bela Bakster je žena koja se bacila sa mosta, i kojoj je čudni naučnik spasio život, tako što joj je presadio mozak bebe koju je nosila.

Iako ima telo odrasle žene, njene procene nisu realne, a njeni pokreti umeju da budu nezgrapni. Isto tako, kada joj se nešto dopadne, ona ne zna da nađe meru.

Tako je, istražujući svet, Bela probala poznati portugalski dezert po imenu Pastel de nata. Iako joj je advokat s kojim se na put odmetnula objasnio da je dovoljno pojesti jednu, ona, rastavši se od njega, nije mogla da prestane da ih jede – jednu za drugom. Jedino što je poslušala bilo je ono kad joj je rekao: „Pastel de nata se ne gricka, ona se jede tako što se cela stavi u usta“.

Ema Stoun je na dodeli nominacija za najboljeg reditelja u Los Anđelesu rekla da pokreti, tikovi i akcentovanje reči, ali i brdo seks scena sa kojima je morala da se bori tokom snimanja ovog filma, nisu ništa u poređenju sa onim koliko je portugalskih kolača morala da pojede. Kako tvrdi, za potrebe snimanja ove scene, pojela ih je 60. A to je ukupno kao 22 kg borovnica ili 30 fileta ribe. Sa njima treba imati meru!

Sastojci za testo

  • 150 grama brašna
  • ½ kašičice soli
  • 100 mililitara hladne vode
  • 120 grama smekšalog neslanog putera (ne treba da bude otopljen)

Sastojci za krem

  • 100 mililitara vode
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 štapić cimeta
  • kora jednog limuna
  • 2 kašike brašna
  • 125 mililitara mleka
  • 5, 6 kapi ekstrakta vanile
  • četiri velika žumanca
  • ¼ kašike soli

Priprema

  1. U posudu za pripremu sipajte 150 grama brašna, polovinu kašičice soli i 100 mililitara vode. Sve promešajte i napravite lopticu od testa. Onda je pokrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata
  2. Pošto je testo poprilično lepljivo, pospite podlogu brašnom, a onda ga razvucite oklagijom, treba da bude što tanje, a oblik treba da bude pravougaoni. Zatim trećinu putera stavite na razvučeno testo i razmažite – 1 cm po ivicama ostavite bez premazivanja
  3. Vaše testo u obliku pravougaonika treba da bude okrenuto uspravno. Uhvatite vrh testa, ono što sledeće treba da uradite jeste da otprilike jednu trećinu testa preklopite nadole. Onda uzmite donji kraj (poslednju trećinu) i preklopite preko ostatka. Pritisnite testo ka podlozi. Zatim, sada kada ste dobili novi pravougaonik, isto preklapanje uradite i sa desne, i sa leve strane. Sve to radimo da bi testo bilo lisnato
  4. Kada dobijete kvadrat, uzmete oklagiju, razvučete čitavo testo ponovo i napravite isti onakav pravougaonik. Idemo ponovo! Po testu u obliku pravougaonika razmažete drugu trećinu putera i ponovite čitav postupak sa preklapanjem ivica
  5. Na redu je treći put – ponovo razvlačite testo oklagijom, po njemu razmazujete poslednju trećinu putera, ali ovaj put ništa ne preklapate, već rolate testo, kao palačinku, odnosno rolat. Odsecite krajeve, malo ga razvucite, umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odstoji jedno sat-dva
  6. Sledeći je sirup, u posudu za krem sipajte 100 grama šećera i 100 grama vode. Ubacite i koru limuna i štapić cimeta. Zagrejte do ključanja, i zadržite na ringli još nekoliko minuta, uz konstantno mešanje sve dok se sav šećer ne istopi
  7. Oko 15 grama brašna promešajte u odvojenoj posudi sa dve kašike mleka. Zatim toj smesi dodajte još 150 grama hladnog mleka. Dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanile. A onda, u tu smesu procedite vaš sirup od šećera i limuna
  8.  Kada se smesa ohladi, u nju dodajte četiri žumanceta i kašičicu soli. Sve to promešajte i procedite kako bi smesa bila glatka i kremasta. Stavite je u frižider, neka tamo odstoji do trenutka kada korpice budu spremne za punjenje
  9. Rolnicu od testa izvucite iz frižidera i isecite na oko 16 jednakih delova. Svaki od delova stavite u kalup za mafine/projice (sitnije). Utisnite ih u kalup i zalepite za njegove ivice. U svaku sipajte krem, negde do 3/4. Krem se razliva tokom pečenja tako da nemojte da ih prepunite
  10.  Ubacite ih u rernu, zagrejanu na 250 stepeni, na 15-20 minuta. Spremne su kada preplanu i poprime jaku narandžastu boju i crne „pegice“ od pečenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.