Jeste li gledali onu epizodu serije „The Office“ u Majkl ostaje sam na benzinskoj pumpi? Bez prevoza, telefona i novčanika.
Džim i on kreću napolje da nešto završe, dok je Majkl u toaletu, Džim prima neodložan poziv: Pemina majka je slučajno zaključala bebu Sisi u autu i zove ga da hitno dođe.
Majkl izlazi iz toaleta i shvata da je ostao sam i bez ičega. Kao i uvek, još jedna njegova drama je na vidiku. Kako mu radnik sa benzinske pumpe ne daje telefon da okrene kancelariju, a ovi njegovi ne mogu da se dogovore ko će „krenuti da ga spasi“, teatralno kreće da luta ulicama grada, obilazi radnje i pokušava da dobije hranu besplatno – ili u zamenu za sat, recimo.
Kako ne uspeva, odlazi u kineski restoran i naručuje „egg rolls“.
„Nije problem da odem do auta, tamo mi je ostao novčanik“, pita nakon što je završio sa ručkom.
– Naravno, odgovara ugostitelj. Na trećem koraku Majkl pravi krug oko svog đona, vraća se i priznaje da to nije istina – istina je da nema da plati.
Nakon što je sasuo brdo kritika na njega, poput „sram vas bilo, nemate para, a naručili ste toliko hrane“ ili „jedete na naš račun“, nervozni ugostitelj stavlja njegovu sliku među javno istaknute
slike ostalih „prevaranata“, a na jednoj od njih je, uzgred rečeno i Krid!
SASTOJCI
- 450 grama mlevenog svinjskog mesa
- srednji crni luk
- dve veće šargarepe
- četvrtina kupusa isečena na tanke listiće (veličina skoro kao da je rendan)
- 100 grama seckanih šampinjona
- pakovanje pirinčanih tankih nudli (oko 250 grama)
- kašičica soli
- kašičica šećera
- kašičica bibera
- pakovanje kora za prolećne rolnice
- dve kašike soja sosa
- 3 umućena jaja
- 4 šolje ulja za prženje ili više po potrebi
PRIPREMA
- Četvrtinu kupusa isecite nožem na tanke tračice, skoro pa kao da je rendan, ali čuvate njegovu teksturu. Narendajte dve šargarepe, ali takođe na krupnije komadiće. Iseckajte crni luk, nije potrebno da bude previše sitno. Isto uradite i sa šampinjonima
- Pirinčane nudle prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje u činiji 10-ak minuta kako bi smekšale. Razdvojte ih viljuškom, da se ne bi zalepile. Kada smekšaju isecite ih na komadiće od oko 2 cm
- U tiganju, podmazanim uljem, pržite prvo mleveno svinjsko meso. Dobro iscedite nudle i prebacite ih u činiju u kojoj ćete pomešati svu smesu. Kada je meso poprimilo svetliju boju, dakle, posle 15-20 minuta, prebacite ga u činiju sa nudlama
- U isti tiganj, bez pranja, stavite luk, šargarepu i šampinjone, pržite ih zajedno 5-6 minuta dok ne smekšaju. Onda dodate i kupus, i sačekajte oko 2 minuta. Vreme je da dodate so i promešate, a onda svo povrće dodajte u smesu sa mesom i nudlama, promešajte i dodajte ostatak začina – biber, još malo soli i dve kašike soja sosa. Probajte i dodajte još začina ako je potrebno
- Na red dolaze kore. Pre upotrebe ih ostavite na sobnoj temperaturi oko 45 minuta, kako biste mogli lako da ih razdvajate. Filujete ih tako što svaki ugao svake okrenete ka sebi
(oblik romba), a u svaku stavite po 1, 5 kašike fila. Nakon što obrnete dva kruga, savijte levu i desnu ivicu na unutra, i nastavite da rolate. Gornju ivicu podmažite umućenim jajima i tako zalepite vašu rolnicu - U dubljoj šerpi zagrejte 4 šolje ulja, a onda ubacujte rolnice u njega. Za početak je dovoljan jedan sloj rolnica, koji treba da pržite nešto manje ili do 5 minuta, izvadite, ubacite novu turu i tako sve do kraja