Kalorije koje se unose brzom hranom nisu nimalo dobra stvar, ali nutricionista Emili Fild, svojim klijentima savetuje, da umesto što broje kalorije, obrate pažnju na sastav namirnica koje unose u organizam.

Napominje da je važno unositi uravnotežene obroke i da ne treba hranu deliti na dobru ili lošu.

Nutricionista podstiče ljude da razmisle o tri komponente hrane, mastima, ugljeni hidratima i proteinima. 

„Proteini su gorivo za vaše mišiće i duže će vas držati sitima, dok vam ugljeni hidrati daju energiju, a masnoće pomažu u apsorpciji vitamina i minerala. Osim toga, uravnoteženim unosom ove tri komponente hrane izbeći ćete prejedanje i imaćete veću kontrolu nad osećajem gladi“, objasnila je Fild u razgovoru za ‘Biznis Insajder’.

Takođe, svojim klijentima savetuje da se prilikom planiranja obroka zapitaju kako će se osećati dva sata posle jela. Upravo zato je, prema njenom mišljenju, bolji izbor pojesti dva hamburgera umesto jednog hamburgera i pomfrita.

Zamenom krompirića za drugi hamburger udvostručiće se unos proteina uz istovremeno smanjenje količine masti i ugljeni hidrata koje jedete, tvrde nutricionisti.

Pošto je brza hrana već bogata masnoćama i ugljenim hidratima, a siromašna proteinima, ovaj jednostavan savet mogao bi da pomogne u održavanju nivoa šećera u krvi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.