Jedan od najpopularnijih domaćih DJ-eva, osnivač kultnih beogradskih klubova i ugostitelj DJ Peppe, odgovorio je na izazov NCookinga i za nas pripremio jedan nesvakidašnji specijalitet.

Nesvakidašnji kažemo, pre svega, jer se skoro pa nikad sprema u srpskim domaćinstvima, pa evo prilike da vidite kako se to radi.

Ovog vikenda Peppea možete pronaći u klubu „Vinil 33/3“ ili „Paklu i Čistilištu“, gde pušta muziku i lagano pleše, a nas je pozvao da mu se pridružimo dok je za goste pripremao ručak. Zavirili smo u DJ Peppeovu kuhinju i otkrili koje sastojke je izabrao za ovu priliku.

SASTOJCI:

  • paprika
  • crveni luk
  • đumbir
  • piletina
  • pasirani paradajz
  • ajvar
  • kokosovo mleko
  • kari
  • kurkuma
  • so
  • biber

PRIPREMA:

  1. Propržite povrće. Dodajete malo bibera (Peppe koristi kajenski), po ukusu, a on voli da je ljuće pa dodaje više. Začinite karijem i kurkumom, promešajte i osetićete da je jelo već lepo zamirisalo
  2. Sve se radi na srednjoj vatri. Dodajete piletinu Tikka Masalom i upržite sve lepo, ali vodite računa da je ne presušite, pošto će se svakako kuvati sa ostalim sastojcima koji se dodaju
  3. Dodajete soli i bibera, prema ličnim preferencijama. Malo passata paradajza, koji jelo odvlači u slatko-kiselkastu stranu
  4. Kada se i to malo prokrčka, dodajete kokosovo mleko. Peppe kaže da je apsolutno prihvatljivo da koristite i običnu, domaću pavlaku ako nemate kokosovo mleko – što i on obično radi – ali je hteo da ispoštuje recept
  5. Ostavite da se malo krčka nakon što lepo promešate i sjedinite
  6. Za kraj – dodajete čarobni sastojak – domaći ajvar. Dovoljna je jedna puna kašika. Smanjite vatru i ostavite jedno 15-20 minuta da se lepo prokuva

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели N | Cooking (@nedeljnik.cooking)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.