
Jedan od najpopularnijih domaćih DJ-eva, osnivač kultnih beogradskih klubova i ugostitelj DJ Peppe, odgovorio je na izazov NCookinga i za nas pripremio jedan nesvakidašnji specijalitet.
Nesvakidašnji kažemo, pre svega, jer se skoro pa nikad sprema u srpskim domaćinstvima, pa evo prilike da vidite kako se to radi.
Ovog vikenda Peppea možete pronaći u klubu „Vinil 33/3“ ili „Paklu i Čistilištu“, gde pušta muziku i lagano pleše, a nas je pozvao da mu se pridružimo dok je za goste pripremao ručak. Zavirili smo u DJ Peppeovu kuhinju i otkrili koje sastojke je izabrao za ovu priliku.
SASTOJCI:
- paprika
- crveni luk
- đumbir
- piletina
- pasirani paradajz
- ajvar
- kokosovo mleko
- kari
- kurkuma
- so
- biber
PRIPREMA:
- Propržite povrće. Dodajete malo bibera (Peppe koristi kajenski), po ukusu, a on voli da je ljuće pa dodaje više. Začinite karijem i kurkumom, promešajte i osetićete da je jelo već lepo zamirisalo
- Sve se radi na srednjoj vatri. Dodajete piletinu Tikka Masalom i upržite sve lepo, ali vodite računa da je ne presušite, pošto će se svakako kuvati sa ostalim sastojcima koji se dodaju
- Dodajete soli i bibera, prema ličnim preferencijama. Malo passata paradajza, koji jelo odvlači u slatko-kiselkastu stranu
- Kada se i to malo prokrčka, dodajete kokosovo mleko. Peppe kaže da je apsolutno prihvatljivo da koristite i običnu, domaću pavlaku ako nemate kokosovo mleko – što i on obično radi – ali je hteo da ispoštuje recept
- Ostavite da se malo krčka nakon što lepo promešate i sjedinite
- Za kraj – dodajete čarobni sastojak – domaći ajvar. Dovoljna je jedna puna kašika. Smanjite vatru i ostavite jedno 15-20 minuta da se lepo prokuva
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram