Gastronomsko – turistički spektakl Dani Vojvodine održaće se od 15 – 16.oktobra u Beogradu.
Tradicionalna manifestacija održava se sedmu godinu za redom, ovaj put sa dodatnim i raznovrsnijim sadržajem!
Novinu će predstavljati Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, tokom prvog dana manifestacije. Domaćin je restoran „Velika Skadarlija“. Čorbu neće pripremati kuvari, već predstavnici novinarske branše. Svoje umeće u pripremanju prepoznatljivog vojvođanskog specijaliteta pokazaće 8 novinarskih parova. Nešto kasnije, u večernjim satima, posetioce očekuje Vojvođansko veče uz tradicionalna vojvođanska jela i vina.
Na štandovima ispred restorana 15. i 16. oktobra u periodu od 11 do 19 časova biće predstavljena celokupna turistička ponuda Vojvodine, uz lokalne turističke organizacije i brojne privrednike, sa područja Vojvodine.
Posetioci će imati priliku da probaju autentične vojvođanske ukuse.
Drugog dana, 16. oktobra od 14 do 16 časova, u beogradskom hotelu Metropol Palace održaće se panel ,,Riznica ukusa Vojvodine”. Cilj manifestacije je da animira kako Beograđane, tako i turiste kao potencijalne putnike namernike u Vojvodinu.
Vojvodina ima bogatu turističku ponudu i gostima pruža paletu mogućnosti da zadovolje svoja interesovanja i uživaju u prelepim pejzažima i ljubaznosti domaćina. Upravo taj širok spektar aktivnosti koje Vojvodina nudi tokom čitave godine biće predstavljen posetiocima tokom Dana Vojvodine.
Odličnim geografskim položajem, klimom, prirodnim bogatstvima,
tradicijom i kulturom Vojvodina predstavlja idealnu destinaciju za sva
godišnja doba. Za nama je letnja sezona, Exit i brojna druga dešavanja koja su obeležila manifestacioni turizam Vojvodine.
Jesen je vreme berbe grožđa, proizvodnje vina i hedonizma. Pred nama su brojne manifestacije poput Banatskog fruštuka u Kovinu, Festivala meda u Vršcu, Trke za srećnije detinjstvo u Kikindi, Oktobar fest i mnogi drugi događaji među kojima ima za svakoga ponešto.