
Nadomak studentskog restorana „Lola“ i Bulevara kralja Aleksandra, nalazi se pozorište „Vuk“, glumačka scena sa dugačkom tradicijom koja pamti najlegendarnije priče.
Nedaleko od pozorišta nalazi se legendarni restoran „Orašac“ u koji su dolazili i dolaze mnogi poznati srpski glumci.
Ima jedna priča o glumcima Đuzi Stojiljkoviću i Ljubi Tadiću koja se vezuje za ovaj restoran. Njih dvojica volela su da dolaze u ovu kafanu, ali nikada nisu sedeli, sve su im služili za šankom. A glavno što su naručivali bio je špricer.
„To je istinita priča, sve se dešavalo u ovde u šanku. Imali smo slobodne stolove, ali oni nikako nisu hteli da sednu, pa je bilo ‘daj za šankom, soda i vino i deset ćevapa’. Pravili smo im špricer za šankom, a sada smo vratili to, gosti mogu da popiju vino sa sodom vodom“, ispričali su u serijalu Paqitov put iz restorana „Orašac“.
RECEPT:
Špricer se pravi od belog vina i soda vode, koja se najčešće puni iz sifona (boce koja je pod pritiskom). Pola vino-pola soda voda.
Paqito je probao ovo piće u „Orašcu“, a vi pogledajte šta se sve još sa njihovog menija našlo na njegovom tanjiru. Najpopularniji food influencer se uskoro vraća u vaš grad. Uskoro nova epizoda gastro podkasta „Paqitov put“ na Velikim pričama.