U Hrvatskoj će za 1. maj biti dozvoljeno roštiljanje u grupama do pet ljudi i uz poštovanje distance, izjavio je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, preneo je N1.
„Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još važi odredba od pet. Od 11. maja će to biti 10 ljudi“, rekao je Capak.
Kada je reč o popuštanju mera, Capak je rekao da su odlučili da to urade veoma oprezno i da prva faza počinje u ponedeljak 27. aprila.
„Očekujemo od građana da će se držati svih mera koje smo propisali“, poručio je Capak.
KORONAVIRUS:
„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane
RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi
ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?
NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:
Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa
Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)
Izbegavajte rukovanje i ljubljenje
Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati
Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?
Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?
Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus…
ODGOVARAJUĆE ODSTOJANJE PRILIKOM ROŠTILJANJA
Nije mi jasno zašto nikad ne naprave i neku distancu tj. razmak između hrane koju roštiljaju, pogotovo na ražnjićima, zar ne?.