Hleb nije najveći greh ako ste na dijeti, ali postoji vrsta koju bi trebalo izbegavati.

Mnogi vole da jedu hleb i u radnjama zaista možete da nađete mnogo vrsta ove namirnice, ali nisu sve jednako dobre za nas.

Ako se pitate da li je hleb zdrav, odgovor je – ponekad. On može da bude odličan izvor celovitih žitarica koje su bogate nutrijentima.

pak, nije svaka vrsta hleba zdrava. Onaj koji je napravljen od belog brašna nema gotovo nikakvu nutritivnu vrednost i to je već dobro poznato.

Takođe, nije dobro kada peciva sadrže puno masti, kroasani mogu da budu prepuni maslaca ili ulja, a tako je i sa slatkim hlebovima. Nije dobro ni ako je hleb pun aditiva. Naravno, nije dobro ni ako ga jedete konstantno u većim količinama, piše Eat This, Not That.

Prema mišljenju nuticionista, najnezdraviji hleb je onaj koji ima dugačak spisak sastojaka. Razmislite, kada kod kuće pravite sami hleb potrebno vam je svega nekoliko sastojaka – voda, brašno, kvasac i malo soli.

Kada kupujete hleb obratite pažnju na sastav, ako ima mnogo aditiva i sastojaka čija imena ne možete ni da pročitate, takav hleb zaobiđite. Osim toga, ne bi trebalo da kupujte ni hleb koji ne sadrži vlakna, jer su ona korisna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.