
Na Balkanu je hrana nešto čime najčešće iskazujemo ljubav. Ako je pažljivo pripremljena i ako su ukusi dobro kombinovani, preko nje čak i bebe mogu da osete koliko ih volite.
Ovo jeste engleski recept, ali je kombinacija sastojaka tako fina, da je krajnji proizvod neverovatno mekan. Pound cake je kolač za nekoga koga mnogo volite.
Pravi se od svega nekoliko jednostavnih sastojaka.
Osim svega ovoga, prednost ovog kolača je to što ga možete jesti danima, pošto zbog velike količine putera dugo ostaje mekan i svež.
SASTOJCI:
- 255 gr putera
- 700 grama kristal šećera
- 6 celih jaja + 6 žumanaca
- kašičica ekstrakta vanile
- kašičica soli
- 438 grama brašna
PRIPREMA:
- Stavite puter u mikrotalasnu, ali ga ne rastapajte poptuno, već treba samo da smekša
- Prebacite ga u posudu za mućenje i mutite mikserom oko 5 minuta
- Zatim u puter dodajte šećer, postepeno
- Jaja umutite zajedno, a onda i njih dodajte u smesu
- Sledi kašičica soli i ekstrakt vanile
- Kada se masa sjedini, dodajte joj brašno. Najbolje je da ga dodajete postepeno, u mericama od po 60 grama recimo
- Premažite pleh puterom, u njega sipajte testo za vaš kolač i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sat i 20 minuta. S vremena na vreme bacite pogled kako ide pečenje, ako je potrebno testo iz rerne izvucite ranije. Uverite se da ništa ne ostaje na drvenom štapiću i tako znate da je kolač gotov
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Prijatno!