Inspirisani želeom u koji Džim iz serije „The Office“ ostavlja Dvajtove stvari, za vas smo pripremili recept za ovaj „prenk dezert“. Heftalica i drugi kancelarijski pribor samo su neke od Dvajtovih predmeta koji su završili u želeu.

A zašto vam ovo predlažemo na Dan zaljubljenih? E pa, ovako, u žele možete da stavite poklon. Naravno, pre nego što ga zaštitite papirom ili plastičnim omotom.

Originalni Dvajtov jello pravi se od soka na rastvaranje sa ukusom narandže, ali vi možete, za ovu priliku, da koristite sok sa ukusom crvenog voća. Takođe, umesto okrugle činije u kojoj ga Dvajt sprema, možete da koristite činiju ili pleh u obliku srca. Za pripremu je poterbno oko 4 sata ukupno.

SASTOJCI:

  • votka
  • tekila
  • džin
  • rum
  • absint
  • triple sec
  • dve kesice soka na rastvaranje ili Cedevite
  • dve kesice želatina
  • četiri čaše ključale vode

PRIPREMA:

  1. Kesicu soka na rastvaranje i kesicu želatina sipajte u posudu u kojoj planirate da pravite vaš dželi. Dve čaše ključale vide sipajte preko i mešajte žicom dok se sve ne rastvori.
  2. Kada se sjedini i malo prohladi, dodajte alkohol. Po 30 ml od svakog. Stavite ga u frižider i čekajte dva sata.
  3. Sada treba da napravite drugi deo, isto ovako.
  4. Kada se prva polovina prohladila, uzmete predmet koji planirate da stavite u vaš žele, utisnete ga polako u već stegnuti jello. Onda preko toga sipajte drugi deo i vratite u frižider na još dva sata.
  5. Činiju stavite u veću činiju sa toplom vodom i nožem prvo odvojite ivice. Preko činije zatim stavite veći tanjir, spojite ih čvrsto i okrenite na suprotnu stranu kako bi žele spao na tanjir.
  6. Vaš „dezert“ možete da sečete na komade i jedete, ali pažljivo, pošto u njemu ima dosta alkohola.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.