Jedan od najpoznatijih domaćih food influensera i autor knjige „Zdravkove poslastice“ za čitaoce Nedeljnika je pripremio recept za ovseni kolač sa grčkim jogurtom.

SASTOJCI

  • 100g integralnog brašna⁣
  • 100g ovsenih pahulja⁣
  • 60g kokosovog šećera⁣
  • 60g sirupa od urmi
  • kašičica praška za pecivo⁣
  • prstohvat soli⁣
  • 70g kokosovog ulja⁣
  • kašičica vanilinog ekstrakta⁣

Fil:⁣

  • 450g grčkog jogurta⁣
  • 30g javorovog sirupa
  • 16g gustina⁣
  • 250g voća, ja sam koristio zamrznute borovnice i ribizle

PRIPREMA

  1. Prvo sastaviti u jednoj posudi sve sastojke za koru i dobro promešati⁣
  2. Postaviti papir za pečenje u četvrtasti kalup (20x20cm) i prebaciti 3/4 smese za koru dobro pritiskajuću⁣
  3. U drugoj posudi pomešati sastojke za fil i prebaciti preko kore opet ravnomerno rasporedjujući⁣
  4.  Rasporediti voće po celoj površini fila, kako je fil mekan voće će malo utonuti u fil⁣
  5. Ostatak smese za koru (1/3) posuti preko voća blago pritiskajući⁣
  6.  Peći 40-45min na 180 stepeni⁣
  7. Ostaviti da se ohladi pa ga ubaciti u frižider na sat dva da se dodatno stegne⁣

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.