
Jedan od najpoznatijih domaćih food influensera i autor knjige „Zdravkove poslastice“ za čitaoce Nedeljnika je pripremio recept za ovseni kolač sa grčkim jogurtom.
SASTOJCI
- 100g integralnog brašna
- 100g ovsenih pahulja
- 60g kokosovog šećera
- 60g sirupa od urmi
- kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 70g kokosovog ulja
- kašičica vanilinog ekstrakta
Fil:
- 450g grčkog jogurta
- 30g javorovog sirupa
- 16g gustina
- 250g voća, ja sam koristio zamrznute borovnice i ribizle
PRIPREMA
- Prvo sastaviti u jednoj posudi sve sastojke za koru i dobro promešati
- Postaviti papir za pečenje u četvrtasti kalup (20x20cm) i prebaciti 3/4 smese za koru dobro pritiskajuću
- U drugoj posudi pomešati sastojke za fil i prebaciti preko kore opet ravnomerno rasporedjujući
- Rasporediti voće po celoj površini fila, kako je fil mekan voće će malo utonuti u fil
- Ostatak smese za koru (1/3) posuti preko voća blago pritiskajući
- Peći 40-45min na 180 stepeni
- Ostaviti da se ohladi pa ga ubaciti u frižider na sat dva da se dodatno stegne
Tagovi