Chicken Little je bio slabašan ptić, talentovan gotovo ni za šta osim da ispadne smotan i smešan. Čak ni njegov otac, veliki petao nije verovao u njegove sposobnosti, kao što je na primer njegova želja da se bavi sportom u kojem je njegov stari bio šampion – bejzbol.

Iako nije verovao u njegove ambicije, otac se ptića nije stideo, sve do jednog dana kada je Chicken little javno izgovorio neke krupne i „vanzemaljske stvari“.

Uzeo je konopac velikog gradskog zvona i probudio čitav grad – ustale su ovce, krave, ribe, da vide šta se to dešava. Chicken Little je rekao da sa neba padaju žirovi. Međutim, ovo niko nije video pošto je sve nestalo dok je grad ustao na noge. Sugrađani su ga u neverici posmatrali, a njegov otac je povikao: „Šta to pričaš?! Izvinite, moj sin je ponekad, on prosto, ponekad ne zna šta priča…“

Sa suzama u očima ptić se vratio u svoju dečačku sobu i krevet i povređen nepoverenjem svog oca odlučio da mu više ništa ne govori.  Međutim, došao je i novi dan, kada su se vanzemaljske stvari i bića pojavila ponovo na njihovoj planeti, i kada su ih i drugi videli, pa je Chicken Little porastao u očima svog oca i čitavog grada životinja.

Inspirisani žirovima koje su na grad Chicken Little-a padali, pronašli smo za vas recept za kolač od jednog sličnog voća – kestena.

ČOKOLADNI BISKVIT

  • 5 jaja
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 100 ml ulja
  • 30 ml ruma

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca. Belanca umutite postepeno dodajući šećer, kašiku po kašiku uz neprestano mućenje. Mutite sve do zrnca šećera ne nestanu i ne dobijete čvrsti sneg
  2. Žumanca umutite viljuškom pa ih sipajte u prethodnu smesu sa uljem. U to dodajte brašno pa lagano promešajte. Dodajte kakao i sve to sjedinite
  3. U dva kalupa od oko 25 cm rasporedite smesu i pecite oko 15 minuta, dok na čačkalici nema nikakvih tragova. Možete i da pečete u jednom plehu pa da sečete dva kruga

MUS OD ČOKOLADE I KESTENA

  • 500 gr kesten pirea
  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 100 gr crne čokolade
  • 125 gr putera sobne temperature
  • 2 dl slatke pavlake

Priprema:

  1. Žumanca umutite sa šećerom jedno 5 minuta. Dodajte seckanu čokoladu, pa to sve kuvajte na pari uz neprestano mešanje. Kada se čokolada otopi, dodajte puter, kocku po kocku, tako što se svaka istopi dok dodate sledeću
  2. Kada se sav puter istopio, skinite posudu sa pare i mutite mikserom dok se smesa ne ohadi, pa iz nekoliko puta dodajte pire od kestena. Mutite sve dok se  sjedini i postane kremasto
  3. Umutite slatku pavlaku pa je spojite sa čokoladnom smesom
  4. Jednu koru stavite u kalup sa odvojivim ivicama, sipajte mus od kestena, pa preko toga stavite drugu koru i ostavite na hladnom tokom noći

ČOKOLADNI GRANAŠ

  • 200 gr tamne čokolade
  • 2 dl slatke palake
  • prstohvat soli
  • 25 gr putera
  1. Zagrejte pavlaku da bude vrela, ali da ne provri. Ubacite sitno seckanu čokoladu i ostavite minut pre nego što promešate. Kada se čokolada istopi dodajte puter i so, pa mešajte dok granaš ne postane gladak
  2. Ostavite da se malo zgusne pa prelijte preko ohlađene torte koju ste izvadili iz kalupa. Nakon 5 minuta možete da poslužite tortu

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.