Iz daleke Australije glumica Isidora Građanin nam je poslala jedan recept sa malo sastojaka, ali izuzetno ukusan. Ovo je posna verzija, koju vam ostavljamo povodom Badnjeg dana, a kada nije vreme posta, možete da koristite i feta sir, što dodatno obogaćuje jelo.
sastojci
- 375 gr fetućine
- dve veze špargli
- 400 gr gambora
- veza sveže mirođije
- limun
- četiri čena belog luka
- 180 gr feta sira (za opciju koja nije posna)
- tri kašike putera
- tri kašike rena
priprema
- Posolite ključalu vodu i u nju stavite pakovanje fetućina. U tiganj zagrejan na prethodno otopljenom puteru stavite gambore. Mešajte s vremena na vreme dok ne poprime narandžasto-crvenkastu boju, a onda dodajte beli luk i špargle i sačekajte još 2-3 minuta. U sve ovo dodajte testeninu i čašu vode u kojoj se kuvala
- Napravite marinadu od rena i rendane kore limuna. Mešajte dok se sve lepo sjedini, a onda servirajte u tanjire, sa malo mirođije i kriškom limuna
- Ako se odlučite sa opciju sa sirom, onda u isto vreme kada i marinadu dodate polovinu sira, a ostatak na kraju koristite za serviranje
View this post on Instagram