Iz daleke Australije glumica Isidora Građanin nam je poslala jedan recept sa malo sastojaka, ali izuzetno ukusan. Ovo je posna verzija, koju vam ostavljamo povodom Badnjeg dana, a kada nije vreme posta, možete da koristite i feta sir, što dodatno obogaćuje jelo.

sastojci

  • 375 gr fetućine
  • dve veze špargli
  • 400 gr gambora
  • veza sveže mirođije
  • limun
  • četiri čena belog luka
  • 180 gr feta sira (za opciju koja nije posna)
  • tri kašike putera
  • tri kašike rena

Gambori sa šparglamaIsidora Građanin

priprema

  1. Posolite ključalu vodu i u nju stavite pakovanje fetućina. U tiganj zagrejan na prethodno otopljenom puteru stavite gambore. Mešajte s vremena na vreme dok ne poprime narandžasto-crvenkastu boju, a onda dodajte beli luk i špargle i sačekajte još 2-3 minuta. U sve ovo dodajte testeninu i čašu vode u kojoj se kuvala
  2. Napravite marinadu od rena i rendane kore limuna. Mešajte dok se sve lepo sjedini, a onda servirajte u tanjire, sa malo mirođije i kriškom limuna
  3. Ako se odlučite sa opciju sa sirom, onda u isto vreme kada i marinadu dodate polovinu sira, a ostatak na kraju koristite za serviranje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N | Cooking (@nedeljnik.cooking)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.