Na studentsku blokadu Autokomande stigli su kuvari i pekari, ali i NCooking.

Na potezu od Bulevara oslobodjenja ka Autokomandi ima jedno mesto gde su se okupili svi koji spremaju za studente i gradjane koji su došli da podrže 24-časovnu blokadu.

Tu su kuvari koji trenutno seckaju meso i povrće i zagrevaju kazan za pripremu paprikaša. Kažu nam da inače rade u nekim od beogradskih restorana i skreću nam pažnju da nemaju nameru da od ovoga prave zabavu, već da su tu da podrže studente, a mi im kažemo da na sajtu Nedeljnika uveliko i uživo pratimo sve u vezi sa blokadom.

Za sledećim stolom se priprema testo za picu. Kuvari su već unapred pripremili gomilice testa, a sada treba da filuju i peku picu. Doneli su malu pećnicu na drva. Hleb drži sitost dugo, a ovde treba biti 24 sata.

 

Ali ono što oduševi sve koji su prisutni jeste priča o pečenom prasetu! Tu su momci koji pripremaju prase za ražanj, postavili su ćumur i kažu da planiraju ovde da ostanu celu noć.

 

Na ulici su devojke koje spremaju kus kus, a pored njih kuvaju kafu i čaj.

Na stolovima se seku domaća slanina i sirevi.

Nekoliko studenata postavilo je slavski sto – sa svećom i hranom, i proslavlja školsku slavu.

Sveti SavaNedeljnik

A kuvari nisu zaboravili na sve hrabre pse, drugare novosadskog psa Done, koja je nastradala tokom protesta u petak. Za njih su doneli tanjiriće sa granulama. Na današnjoj blokadi imam mnogo krznenih demostranata koji oko vrata nose kartonske transparente sa natpisima poput onog “na režim režim”

Na blokadi smo sreli i čoveka u narodnoj nošnji sa transparentom “Ko tebe autom ti njega hlebom”. Kaže nam da je ženu odveo u porodilište a da mu je drugi dete u vrtiću, ali da je važno podržati studente.


Tu su i šatori sa gomilom grickalica, gotovih jela i kolača koje su studentima donirali gradjani.

Čak je i slavski sto, sa sve svećom postavljen.

A mi smo tu, izveštavamo vas o svim detaljima i čekamo da kožica praseta porumeni.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.