Poznati food influenser i autor kulinarske knjige „Zdravkove poslastice“, za čitaoce Nedeljnika je pripremio recept za pizzu. Mada ne onakvu na kakvu smo navikli.
SASTOJCI
- 1 banana
- 100g ovsenih pahulja
- 2 kašike agava sirupa
- kašičica cimeta
- 150g džema
- šaka bademovih listića
- 50g tamne čokolade
- kašika kikiriki putera
- šaka pekan oraha
- šaka bobičastog voća
PRIPREMA
- Izgnječiti bananu pa dodati ovsene pahulje, cimet i agava sirup. Sve pomešati pa prabaciti na pleh obložen pek papirom. Formirati krug debljine 0.5cm, možete koristiti kalup za torte da biste formirali krug. Peći u rerni 15min na 180°
- Kada se podloga ispekla premazati je džemom, dodati preko bademove listiće i komadiće tamne čokolade. Vratiti u rernu na još 10min
- Kada se pizza kolač ispekao dekorisati puterom, seckanim orasima i bobičastim voćem
Tagovi