Poznati food influenser i autor kulinarske knjige „Zdravkove poslastice“, za čitaoce Nedeljnika je pripremio recept za pizzu. Mada ne onakvu na kakvu smo navikli.

SASTOJCI

  • 1 banana
  • 100g ovsenih pahulja
  • 2 kašike agava sirupa
  • kašičica cimeta
  • 150g džema
  • šaka bademovih listića
  • 50g tamne čokolade
  • kašika kikiriki putera
  • šaka pekan oraha
  • šaka bobičastog voća

PRIPREMA

  1. Izgnječiti bananu pa dodati ovsene pahulje, cimet i agava sirup. Sve pomešati pa prabaciti na pleh obložen pek papirom. Formirati krug debljine 0.5cm, možete koristiti kalup za torte da biste formirali krug. Peći u rerni 15min na 180°
  2. Kada se podloga ispekla premazati je džemom, dodati preko bademove listiće i komadiće tamne čokolade. Vratiti u rernu na još 10min
  3. Kada se pizza kolač ispekao dekorisati puterom, seckanim orasima i bobičastim voćem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.