Jednostavan za pripremu i bez pečenja, ovaj tart je moderno izdanje klasičnog Švarcvald kolača. Recept je rezultat ideje koja mi se motala po glavi – spoj čokolade, višanja i laganih tekstura. Hrskava podloga, osvežavajući voćni nadev i dva sloja kremastog ganaža čine ovu poslasticu pravim užitkom.

PODLOGA:

  • 200g mlevene plazme
  • 100g putera
  • 100ml mleka
  • 4-5 kašika kakao praha (za čokoladnu koru, u toj varijanti mozda ce vam zatrebati jos malo mleka)

VOCNI NADEV:

  • 250g smrznutih višanja
  • 3 kašike šećera
  • pola kesice želatina

BELI GANAŽ:

  • 200g bele čokolade
  • 100ml slatke pavlake

CRNI GANAŽ

  • 100g čokolade za kuvanje
  • 50ml slatke pavlake

Za ukrašavanje – šlag, rendana čokolada i nekoliko višnji

POSTUPAK

  1. Kalup koji sam ja koristila je prečnika 16cm i ima odvojive ivice, ako nemate takav kalup, stavite providnu foliju kako bi kasnije mogli da izvadite tart
  2. Umešate sastojke za podlogu pa rasporedite tako da dno i ivice budu do 1cm debljine
  3. Zatim skuvajte voće i mešajte sve dok ne ispari voda, primetićete da je gotovo kad krenu veliki balončići da se formiraju, tada dodajte želatin direktno (ne morate ga prethodno stavljati u vodu) i mešajte
  4. Premažite podlogu. Stavite 10-15 min u zamrzivač
  5. Otopite čokolade sa pavlakom, ali vodite računa da ne budu previše tople, dakle malo po malo topite u mikrotalasnoj ili na pari i mesajte dok se sastojci ne spoje
  6. Prvo rasporedite beli ganaž, ostavite da se stegne 10-15 u zamrzivaču, a zatim preko njega i crni ganaž. Izrendajte čokoladu, stavite nekoliko pufni šlaga i dodajte višnju za kraj
    Prohladite jos nekih sat-dva vremena u frizideru i izvadite iz kalupa nakon toga

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.