Još samo mesec dana deli nas od trećeg Weekend Food Festivala, jednog od najznačajnijih gastro festivala u regionu. Rovinj će treću godinu zaredom, od 19. do 21. aprila, biti glavna platforma za razgovor o aktuelnim temama i izazovima koji oblikuju gastro scenu, kao i mesto okupljanja stručnjaka i entuzijasta gastronomije. Ova jedinstvena gastronomska manifestacija u Rovinju i ove godine donosi zanimljiv i edukativan program, najavljuje dolazak istaknutih imena gastronomske scene iz regiona i svijeta, bogat ugostiteljski program i garantuje odličnu zabavu.
Među njima je i tema otkrivanja tajne uspeha beogradske gastronomske scene, o kojoj će na panelu „Fenomen Beograd” govoriti Goran Kovačević, izvršni direktor Atoll Hotel Managementa, Dimitrije Acevski, izvršni kuvar u grupi Karisma Hotels & Resorts , Aleksandar Vasiljević, generalni direktor hotela Hilton, Saša Pejić, generalni direktor BK Restaurant Group i Robert Čoban, predsednik Color Press Group.
Kako vaša rakija može da postane svetski brend? pitanje je na koje će u Rovinju odgovarati Dejan „Rakija“ Veljović iz Destilerija Rakija iz Rakije, koji je upravo to uspeo, dok će Filip Ćirić, kuvar i suvlasnik Homea, omiljene beogradske adrese za provereno dobru kuhinju, ali i sudija u MasterChef Srbija da priča o tome šta se dešava iza kulisa popularnih gastronomskih TV emisija. Pravu istinu o mesnoj industriji otkriće Branko Mijajlović, vlasnik popularne Mesare Morave, čija je porodična priča započela pre 40 godina tokom koje su stvorili pravi i potpuno autentičan beogradski brend.
Ovogodišnji program program Weekend Food Festivala obuhvata shov cooking programe i majstorske kurseve koji će i ove godine oduševiti sve posetioce i učesnike, a poseban akcenat biće stavljen na Weekend Food Market, mestu gde će se okupiti brojni restoratori kako bi posetiocima pružili jedinstven ponuda i promocija domaćih specijaliteta i autohtonih jela. Kako bi svi mogli da uživaju u bogatoj gastronomskoj ponudi, Weekend Food Market biće otvoren za sve posetioce, dok će onima koji žele da slušaju predavanja i učestvuju u panelima i radionicama biti potrebna kotizacija festivala, koja je dostupna na sajtu festivala.
Maistra je i ove godine domaćin i partner Weekend Food Festivala. Odlične teme i kompletan program pronađite na zvaničnom sajtu Weekend Food Festivala i vidimo se u Rovinju od 19. do 21. aprila! Ulaznice nabavite na www.weekendfoodfestival.com, a sve vesti možete pratiti na zvaničnim FB i IG kanalima.