Jedan od najpoznatijih domaćih food influensera i autor knjige „Zdravkove poslastice“ za Nedeljnikove čitaoce je izdvojio svoj recept za jednu nesvakidašnju tortu.

SASTOJCI

Za palačinke

  • 150g brašna bezglutenskog miksa
  • 150g integralnog speltinog brašna⁣
  • 3 kašike kafe⁣
  • 1 kašika kakaoa⁣
  • prstohvat soli⁣
  • 250ml biljnog mleka⁣
  • 250ml kisele vode
  • 5 jaja⁣
  • 100ml kafe⁣
  • 3 kašike kokosovog šećera
  • 6 kašika maslinovog ulja⁣

Za fil

  • kokosova krema iz konzerve kokosovog mleka (stavite konzervu u frižider dok se ne stegne krema pa nju izvadite)⁣
  • 200g indijskih oraha potopljenih u vodu makar 4 sata⁣
  • 50ml biljnog mleka⁣
  • 70g istopljenog kokosovog ulja⁣
  • 100g meda/javorovog sirupa⁣
  • kašičica vanila ekstrakta⁣
  • kašika limunovog soka⁣

PRIPREMA

  1. Umutiti žicom vlažne sastojke a zatim kroz cedaljku prosejati suve sastojke, brašna, kafu, kakao i zamesiti palačinke pa ih pržiti. Smesa je dovoljna za 12-15ak palačinaka
  2. U blender ubaciti kokosovu kremu, indijske orahe, biljno mleko, med, ulje, limunov sok i vanilu pa sve izblendirati dok se ne dobije fil
  3. Fil će biti tečan, ubaciti ga u frižider na par sati da se dobro stegne
  4. Krajeve palačinki izrezati, najbolje staviti tanjir preko pa odseći krajeve. Zatim redjati palačinak pa preko premazati fil koji se sad već stegao u frižideru a zatim opet palačinak pa opet fil i sve tako dok ne potrošite fili i palačinke. Na kraju torta treba da bude premazana fiulom po kome se posipa kakao
  5.  Ostaviti u frižider na par sati da se torta stegne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.