Samo jedan od nezgrapnih pokreta Stič je napravio kada je u dahu smazao dva parčeta torte – i ono koje je bilo servirano njemu, ali i ono koje je bilo za Lilo.

„Hej, zašto si pojeo oba parčeta“, viknula je Lilo.

Stič je složio tužan pogled, izvadio oba parčeta torte iz usta i sa sve višnjicama ih vratio na tanjir.

U susret filmu o ovo dvoje prijatelja koji izlazi u maju, za vas smo pripremili recept za čokoladnu tortu sa švajcarskim kremom iz crtanog filma „Lilo i Stič“.

Lilo i Stič tortaNathan Daniels / YouTube printscreen

ŠVAJCARSKI KREM OD PUTERA

Sastojci:

  • 6 belanaca
  • 400 grama kristal šećera
  • 340 gr neslanog putera
  • dve kašike vanila ekstrakta
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Prebrišite ivice činije u kojoj ćete na pari kuvati vaš krem krpom ili papirom natopljenim limunovim sokom. Isto uradite i sa mutilicama miksera.
  2. Belanca pomešajte sa šećerom, promešajte, a onda sve to kuvajte na pari, konstantno mešajući. Ako imate čime da izmerite temperaturu, sos je gotov kada je njegova temperatura 70 stepeni. U drugom slučaju, možete da testirate vaš krem prstom, ne treba da osećate nikakve grudvice šećera, ali pazite jer je vrelo.
  3. Krem sipajte u činiju, mutite 15-ak minuta, sve dok ne dobijete gustu smesu.
  4. Ovom kremu dodajte neslani puter sobne temperature. Isecite ga na kockice i dodajte ih postepeno dok sve vreme mutite mikserom.
  5. Ubacite dve kašike vanila ekstrakta i prstohvat soli. Mutite još malo i fil je spreman.

KORA

Sastojci:

  • 6 većih jaja
  • 400 grama šećera u prahu
  • 400 grama neslanog putera
  • 325 grama brašna
  • 75 grama organskog kakaa

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup od 20 cm i obložite ga papirom za pečenje.
  2. Izmerite jaja, treba da budu teška oko 400 grama.
  3. U većoj činiji umutite šećer i puter dok ne postanu lagani.
  4. Dodajte jaja, jedno po jedno i mutite dok se sve postepeno sjedini.
  5. Prosejte kakao prah i brašno i dobro izmešajte dok sve grudvice ne nestanu.
  6. Sipajte smesu u pleh i pecite 40-45 minuta. Bacite pogled posle 40 minuta. Vaša kora je spremna kada na čačkalici kojom je probodete ne ostane ništa i kada kora odskoči kada je pritisnete.
  7. Ostavite koru da se ohladi u kalupu 10-ak minuta, a onda je prebacite na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.
  8. Nakon dva sata, kada se potpuno ohladila, isecite koru na dve jednake. Filujete ih tako što prvo jednu koru premažete filom, zatim stavite drugu, nju premažete i nansete fil svuda okolo torte.
  9. Operite i osušite trešnje i tamo gde ćete iseći svako parče stavite po jednu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.