Porodica Finderle se preko 30 godina bavila ribolovom. Kada su odlučili podići ribarenje na viši nivo, te svoje doživljaje i iskustva podeliti sa potrošačima, započeo je projekat „Tunaholic“.  Iz vlastitog iskustva i hrabrosti da se zakorači u nešto novo i drugačije, prvi Tunaholic fish bar otvoren  je 2020. godine u Poreču. 

“Ideja Tunaholic priče došla je odavno. Obitelj smo s preko 29 godina iskustva u ribolovu, poznavanju ribljih namirnica, uživanju u ribljim gastro delicijama. Volimo more, autohtona jela, namirnicu ribu. Šteta je da u ribarskim mjestima nije bilo opcije pojesti burger od tune, najjednostavnije jelo girice i sardele, lignje ili koju salatu od folpi, onako ‘s nogu“, kaže vlasnik Tunaholic brenda Patrik Finderle, koji je ujedno zadužen za pripremu ovih delicija, te osmišljavanje jela.

Patrik Finderle, vlasnik Tunaholic brenda 

Ideja je brzo pretvorena u modernu gastro priču, osmišljenu u novom i autentičnom ruhu. Fish bar je u kratkom vremenu iskočio u gastro ponudi Hrvatske, ubrzo i sire. Rovinj, Trogir, Ljubljana, Zagreb, i Beograd.

Odmah nakon otvaranja Tunaholic je privukao pažnju medija, zasipan je pohvalama stručnjaka i svih gostiju. Tunaholic nije običan fish bar, to je priča osmišljena do najsitnijih detalja; od pripreme hrane i naziva jela, ambalaže, promocije brenda, dizajna objekta.

I Beograd je nedavno dobio svoj Tunaholic lokal, i to na Kalenić pijaci. Vračar je bio prvi izbor lokalne ekipe, a pijaca poznata kao mesto na kome uvek možete naći svežu ribu, idealna lokacija za riblju ponudu sa twistom – burgeri od tune, lososa i sabljarke, sardine, lignje ili kozice u salatama ili sa pirinčem, Tunaholik krompirici, itd. U ponudi možete pronaći i Rock and Raw paletu slatkih, veganskih kolača.

„Ostvarili smo sjajnu komunikaciju sa porodicom Finderle, i ubrzo smo postali i prijatelji. Kada smo probali Tunaholic burger u Poreču, znali smo da je suđeno da dovedemo priču u Beograd. Uz veliku pomoć iz Istre, imamo autentičnu ponudu sveže pripremljenih ribljih burgera i salata, jela od pirinča sa filetima ribe i morskim plodovima. Najbolji pokazatelj da smo na dobrom putu su gosti koji se svakodnevno vraćaju po naše zdrave obroke. Drago nam je da je Beograd na Tunaholic mapi regiona“, izjavila je Dejana Popović, vlasnica beogradske franšize.

Dejana Popović, vlasnica beogradske franšize

Tunaholic je zaštićen u Hrvatskoj, ali i u drugim evropskim zemljama i u vrlo kratkom vremenu postao je sinonim za prepoznatljiv i drugačiji pristup morskoj hrani. Bitan element ovog lifestyle brenda je i odnos prema moru, zdravoj hrani i zaštiti okoline – u saradnji sa vrtićima u Poreču osmišljena je i realizovana akcija izrade dečijih crteža koji su deo online komunikacije i Tunaholic kalendara za 2023. godinu.

Tunaholic Vračar je otvoren svakog dana sem nedelje od 11.00 do 22.00h, u Njegoševoj ulici, na Kalenić pijaci, lokal 205. Proizvode možete poručiti i preko aplikacije Wolt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.